Навигационная цепочка

Публикатор

angle-left Kultaiset kuukautiset ja jumalainen maa -näyttely 28.1.–18.4.

Kultaiset kuukautiset ja jumalainen maa -näyttely 28.1.–18.4.

Taidemuseon kevätnäyttely tuo yhteen Jasmin Anoschkinin leikkisät veistokset ja Soili Taljan sielukkaat maalaukset.

Taidemuseo Onnissa alkaa torstaina 28. tammikuuta 2021 Jasmin Anoschkinin ja Soili Taljan yhteisnäyttely Kultaiset kuukautiset ja jumalainen maa. Erilaisista työskentelytavoista huolimatta taiteilijoiden teoksia yhdistävät kehollisuuden teeman käsittely sekä vaivattomuuden illuusio.

Jasmin Anoschkinin (s. 1980) keraamiset veistokset uhmaavat ajatusta taiteen ”oikein tekemisestä”. Teosten muodot ja värit leikittelevät lelujen maailmasta tutulla estetiikalla. Soili Taljan (s. 1958) mustemaalaukset liikkuvat abstraktin ja esittävän taiteen rajalla. Ne ovat sielun kuvauksia, jotka purkavat vanhaa käsitystä mielen ja ruumiin sekä järjen ja tunteen erillisyydestä. Lue lisää näyttelystä

Taidemuseo on tällä hetkellä avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti tiistaina ja torstaista sunnuntaihin 10–16 sekä keskiviikkoisin 10–19. Seuraava ilmainen museolauantai on 6. helmikuuta.

Koronatilanteen vuoksi näyttelyyn ei järjestetä yleisöopastuksia tai muita tapahtumia. Museossa on voimassa kasvomaskisuositus, joka koskee yli 12-vuotiaita asiakkaita ja henkilökuntaa. Ethän tule museoon, jos sinulla on koronaan viittaavia oireita. 

Kuvassa on näyttelyssä nähtävä Jasmin Anoschkinin teos Kokija ja näkijä (2019). Kuva: Jefunne Gimpel

Jasmin Anosckinin veistos Kokija ja Näkijä