Här-är-du

Innehållspresentatör

angle-left M_itä? nykytaiteen biennaali saapuu Joensuuhun toukokuussa 2023

M_itä? nykytaiteen biennaali saapuu Joensuuhun toukokuussa 2023

Kuraattoriksi valittu Giovanna Esposito Yussif

Kolmas M_itä? Biennaali avautuu Joensuun taidemuseo Onnissa toukokuussa 2023. Tapahtuman pääkuraattorina toimii kansainvälisesti tunnettu Giovanna Esposito Yussif, joka syntyi ja kasvoi Meksiko Cityssä. Hän on haastanut suomalaisen taidekentän rajoja ja vaikuttanut Suomalaiseen taiteeseen jo kymmenen vuoden ajan. Esposito Yussif toimii täällä hetkellä taiteellisena johtajana Museum of Impossible Formsissa Helsingissä. Hänellä on laaja kokemus sekä kuratoinnista että kulttuuritapahtumien tuottamisesta, taiteen tutkimuksesta, luennoimisesta ja taiteilijoiden mentoroinnista. Vuonna 2019 Esposito Yussif kuratoi Suomen paviljongin 58. Venetsian Biennaaliin Miracle Workers -kollektiivin kanssa. 

M_itä? Biennaalin 2023 parissa Giovanna Esposito Yussifin kanssa työskentelevät intendentit Pauliina Kaasalainen (Joensuu) ja Marja Louni (Kuopio) sekä amanuenssi Paula Hyvönen (Mikkeli). Biennaali on Kuopion, Mikkelin ja Joensuun taidemuseoiden yhteisprojekti ja se on aiemmin ollut esillä Mikkelissä 2021 ja Kuopiossa 2019. 

Joensuun biennaali toimii alustana keskustelulle niin itäsuomalaisesta kulttuurista ja historiasta kuin myös sen monisävyisestä yhteiskuntapoliittisesta asemasta. Taiteilijoita pyydetään ehdottamaan teoksia, jotka liittyvät laajemmin näihin teemoihin ja jotka pohtivat myös juuri nyt niin ajankohtaisia kysymyksiä rajojen ja alueiden välisistä suhteista sekä erilaisten tilojen geopoliittisista merkityksistä. 
M_itä? Biennaali 2023 pyrkii tuomaan esiin taiteilijoita, jotka ovat joko syntyneet tai työskentelevät Itä-Suomen alueella, sekä lisäksi toivottaa myös lämpimästi tervetulleeksi taiteilijoita erilaisista maantieteellisistä taustoista, ikäluokista ja identiteeteistä. 


Lisätietoa 
Pauliina Kaasalainen 
intendentti, Joensuun taidemuseo Onni 
pauliina.kaasalainen@joensuu.fi 
puh. 050 341 9502
 

Mitä biennaalin logo