Навигационная цепочка

Julkinen taide

Näillä sivuilla voit tutustua Joensuun kaupunkialueen julkisiin taideteoksiin ja muistomerkkeihin.

Teoksia voi suodattaa kaupunginosan tai teostyypin mukaan. Avoimella sanahaulla teoksia voi hakea esim. taiteilijan nimellä.

Публикатор
Nollaa valinnat

Публикатор

angle-left Tilhet ja pyhät pihlajat

Tilhet ja pyhät pihlajat

Pertti Kukkonen, 2013

Sijainti: Kutterikuja 1 B, Asunto Oy Tilhi

Rakennuttaja: Rakennus Hassinen Oy

Pertti Kukkosen Tilhet ja pyhät pihlajat -teos muodostuu rakennuksen ulkopuolisista graafisen betonin menetelmin tehdyistä pihlajanlehtikuvioista ja maalattua pronssia olevasta tilhipariskunnasta aulatilassa.

Kuvanveistäjä Pertti Kukkonen on käyttänyt veistoksissaan puuta ja pronssia, mutta on viime aikoina siirtynyt yhä enemmän betonin työstämiseen. Hän on kehittänyt betonin esteettisiä ominaisuuksia yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa ja tehnyt keksintöjä mm. betonin värjäämiseksi. Kukkonen on tehnyt lukuisia julkisia veistoksia, ja hänet tunnetaan erityisesti ympäristöteoksistaan.
 

Taide on osa Penttilänrantaa

Penttilänrannassa on kiinnitetty erityishuomiota rakennetun ympäristön viihtyisyyteen tuomalla taide osaksi jokapäiväistä elämää. Alueelle on hankittu taidetta prosenttiperiaatteella vuodesta 2013 lähtien. Teoksia löytyy paitsi rakennusten julkisivuilta, myös aulatiloista, pihapiireistä ja puistoista. Taidetta on hankittu suorina hankintoina ja kutsukilpailujen kautta. Lue lisää


Tilhet ja pyhät pihlajat, Pertti Kukkonen 2013

Yhteystiedot


Julkinen taide ja muistomerkit -sivun päivityksestä vastaa Joensuun taidemuseo.

Päivitykseen liittyvät yhteydenotot:
taidemuseo@joensuu.fi

 

Anna palautetta alla olevan linkin kautta, jos veistos tai muistomerkki on töhritty tai rikottu.

Täytä palautelomake