Навигационная цепочка

Julkinen taide

Näillä sivuilla voit tutustua Joensuun kaupunkialueen julkisiin taideteoksiin ja muistomerkkeihin.

Teoksia voi suodattaa kaupunginosan tai teostyypin mukaan. Avoimella sanahaulla teoksia voi hakea esim. taiteilijan nimellä.

Публикатор
Nollaa valinnat

Публикатор

angle-left Suomen tuntemattomin runoilija

Suomen tuntemattomin runoilija

Anssi Kasitonni, 2013

Sijainti: Varvinpuisto, Aittarannanpolku

Tilaaja: Joensuun kaupunki

Suomen tuntemattomin runoilija -veistos voitti Joensuun kaupungin järjestämän kutsukilpailun, jossa haettiin teosehdotusta Varvinpuistoon. Muut kutsutut taiteilijat olivat Eeva Kaisa Berry (Hyvinkää), Antti Immonen (Kuopio) ja Liisa Nikitin (Joensuu). Luonnollista kokoa oleva pronssiveistos on Kasitonnin ensimmäinen tästä materiaalista tekemä julkinen veistos. Pohjoiskarjalaiseen runoperinteeseen viittaava teos on mystinen hahmo ikään kuin esitystä odottava runonlausuja. - Teos on ja pysyy mysteerinä, oodina kaikille pöytälaatikkorunoilijoille, Kasitonni on kuvaillut teostaan.

Anssi Kasitonni on kuvanveistäjä, videotaiteilija ja muusikko, joka tunnetaan humoristisista, populaarikulttuurista ammentavista teoksistaan. Vuonna 2011 hän sai ARS FENNICA -palkinnon. Kasitonni on käyttänyt veistoksissaan yllättäviä materiaaleja, mm. pahvia, spraymaaleja, valuhartsia ja valoja. Nuoruuden innostus rassata autoja ja mopoja sekä viritellä kitaroita on ollut hedelmällinen pohja tulevalle taiteelliselle uralle.

 

Taide on osa Penttilänrantaa

Penttilänrannassa on kiinnitetty erityishuomiota rakennetun ympäristön viihtyisyyteen tuomalla taide osaksi jokapäiväistä elämää. Alueelle on hankittu taidetta prosenttiperiaatteella vuodesta 2013 lähtien. Teoksia löytyy paitsi rakennusten julkisivuilta, myös aulatiloista, pihapiireistä ja puistoista. Taidetta on hankittu suorina hankintoina ja kutsukilpailujen kautta. Lue lisää


Suomen tuntemattomin runoilija, Anssi Kasitonni 2013

Yhteystiedot


Julkinen taide ja muistomerkit -sivun päivityksestä vastaa Joensuun taidemuseo.

Päivitykseen liittyvät yhteydenotot:
taidemuseo@joensuu.fi

 

Anna palautetta alla olevan linkin kautta, jos veistos tai muistomerkki on töhritty tai rikottu.

Täytä palautelomake