Навигационная цепочка

Julkinen taide

Näillä sivuilla voit tutustua Joensuun kaupunkialueen julkisiin taideteoksiin ja muistomerkkeihin.

Teoksia voi suodattaa kaupunginosan tai teostyypin mukaan. Avoimella sanahaulla teoksia voi hakea esim. taiteilijan nimellä.

Публикатор
Nollaa valinnat

Публикатор

Joki

Harri Turunen, 2018

Sijainti: Kutterikuja, monisukupolvikortteli

Rakennuttaja: Setlementtiasunnot Oy/Joensuun Kodit Oy

Joensuulaisen kuvanveistäjä Harri Turusen Joki-teos sijaitsee monisukupolvikorttelissa. Teoksen idea on saanut alkunsa mutkittelevasta joesta. Joki-aihe on ollut mukana Harri Turusen veistoksissa jo 1990-luvulla esimerkiksi teoksissa Joki läpi kaupungin tai Ennen jäiden lähtöä. Teos muodostuu korttelialueen katosten muurimaisista seinämistä. Kahdenvärisistä luonnonkivistä metalliverkkojen väliin ladottu aaltomainen kuvio saa ajan myötä sammaleisen patinan.

Harri Turusen työt syntyvät elämästä ja kokemuksista. Varhaistuotantoon kuului kipsistä tehtyjä ihmisfiguureja. Muotokieli muuttui abstraktimpaan suuntaan ja materiaali pelliksi tai ruostuneeksi teräkseksi. Joissakin teoksissa on käytetty myös kierrätysmateriaalia. Maanläheinen värimaailma muuttui 2010-luvulla kirkkaammaksi maalattujen teosten myötä. Muotokieli pelkistyi mm. ympyrän ja neliön muodoiksi.

Muita Harri Turusen julkisia teoksia Joensuussa:

Taide on osa Penttilänrantaa

Penttilänrannassa on kiinnitetty erityishuomiota rakennetun ympäristön viihtyisyyteen tuomalla taide osaksi jokapäiväistä elämää. Alueelle on hankittu taidetta prosenttiperiaatteella vuodesta 2013 lähtien. Teoksia löytyy paitsi rakennusten julkisivuilta, myös aulatiloista, pihapiireistä ja puistoista. Taidetta on hankittu suorina hankintoina ja kutsukilpailujen kautta. Lue lisää Penttilänrannasta (joensuu.fi).


Joki, Harri Turunen 2018

Yhteystiedot


Julkinen taide ja muistomerkit -sivun päivityksestä vastaa Joensuun taidemuseo.

Päivitykseen liittyvät yhteydenotot:
taidemuseo@joensuu.fi

 

Anna palautetta alla olevan linkin kautta, jos veistos tai muistomerkki on töhritty tai rikottu.

Täytä palautelomake