Murupolku

Koulut ja päiväkodit

Tervetuloa taidemuseoon oppimaan!

Joensuun alueen peruskoululuokat sekä toisen asteen ja korkeakoulujen opiskelijaryhmät pääsevät taidemuseoon opettajan johdolla ilmaiseksi. Muille koulu- ja opiskelijaryhmille pääsymaksu on 1 euron/henkilö.

Alle 7-vuotiaille on taidemuseoon aina vapaa pääsy. Päiväkotien ja perhepäivähoidon ryhmät pääsevät siis omatoimikierrokselle ilmaiseksi.

Ryhmävierailusta kannattaa ilmoittaa etukäteen taidemuseon asiakaspalveluun, vaikket varaisikaan opastettua kierrosta. Lisätietoa opastuksen varaamisesta

 

Ajankohtaista

Queer Bodies -mediataidepajat yläkouluille ja lukiolle

Marraskuussa 2019 taidemuseo järjestää 8.–9.-luokille ja lukioille suunnatun mediataidetyöpajan, jossa keskustellaan sukupuolen moninaisuudesta, kehonkuvasta ja yhdenvertaisuudesta alustajien johdolla. Tehtäviä ja keskustelua vetävät taidemuseon amanuenssi Outi Suoranta ja Pohjois-Karjalan SETA:n kouluttaja Iida Kärkkäinen. Suomalaisen mediataiteen keskus AV-arkki on tuottanut Queer Bodies -esityssarjan ja siihen liittyvän oppimateriaalin yhteistyössä Setan kanssa.

Työpaja on tarjolla viidelle ryhmälle seuraavina aikoina: ti 19.11., ke 20.11., pe 22.11., ti 26.11. ja ke 27.11. kello 9.00–10.30.

Maks. 30 hlöä/paja, enintään 2 ryhmää samasta oppilaitoksesta. Ilmoittautumiset ti 12.11. klo 12 mennessä ja lisätiedot: outi.suoranta@joensuu.fi

 

Kulttuurin virta

Taidemuseo Onni on mukana Joensuun kaupungin peruskouluille suunnatusssa Kulttuurin virta -ohjelmassa. Kulttuuripolku tarjoaa kulttuurielämyksiä tasa-arvoisesti jokaiselle joensuulaiselle lapselle ja nuorelle koko peruskoulun ajan. Museot, kirjastot ja konserttivierailut ovat oppimisympäristöjä, jotka rikastavat ja monipuolistavat koulutyötä.
Lue lisää Kulttuurin virrasta

Antiikkia, antiikkia! -kierrokset

Kierros on maksuton Joensuun alueen 6.-luokkalaisille. Muille kierroksen hinta on 57 euroa.

Kulttuurin virtaan kuuluvilla 6.-luokkalaisten museokierroksilla tutustutaan keräilijä Onni Okkosen antiikin ja kirkkotaiteen kokoelmiin. Kierroksella perehdytään länsimaiseen kulttuuriperintöön tutkimalla esineitä ja taideteoksia. Vierailulla yhdistyvät monet aihepiirit ja oppiaineet: kulttuuriperintö, kuvataide, muotoilu, arjen historia ja kulttuurihistoria, yhteiskunta ja uskonnot.

Taide ei koskaan ole irrallinen ilmiö, vaan se liittyy aina omaan aikakauteensa, yhteisöönsä ja yleisöönsä. Antiikkia, antiikkia! -kierroksella tarkastellaan, mitä valitut teokset oikeastaan kertovatkaan aikansa yhteiskunnasta, ihmisistä ja taiteen tuottajista.

 

Koulut ja päiväkodit yhteystieto

Yleisötyön yhteyshenkilö

Outi Suoranta
Amanuenssi (yleisötyö)
outi.suoranta@joensuu.fi
050 351 8609

AUKIOLOAJAT

ti 11–16
ke 11–20
to–su 11–16
ma suljettu

LIPUT

Pääsylippu 5 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 3 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

YHTEYSTIEDOT

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot

Sivu arviointi ja palaute