Julkinen taide

Näillä sivuilla voit tutustua Joensuun kaupunkialueen julkisiin taideteoksiin ja muistomerkkeihin.

Teoksia voi suodattaa kaupunginosan tai teostyypin mukaan. Avoimella sanahaulla teoksia voi hakea esim. taiteilijan nimellä.

Sisältöjulkaisija
Nollaa valinnat

Sisältöjulkaisija

angle-left Sahalle

Sahalle

Anu Torikka, 2016

Sijainti: Penttilänkatu 33, Asunto Oy Poiju/Asunto Oy Reimari

Rakentaja: JL-Rakentajat 

Anu Torikan suurikokoiset muurimaiset teokset on toteutettu graafisen betonin menetelmällä. Aiheena on saha-alueen historia ja siellä työskennelleet ihmiset. Taustateksteissä on otteita vanhoista asiakirjoista, esimerkiksi kauppakirjasta, palkkalaskelmasta, sahatavaroiden erittelyistä ja ruokakuluista lautalla. Visuaalisina elementteinä näkyvät mm. pöllinpää, leimauskirveen merkit, sirkkelin ja sahan terät sekä kuljetukseen liittyvät välineet.

Anu Torikka on syntyperäisiä karjalaisia. Hänen teostensa aiheet ovat kiinteässä yhteydessä hänen omaan elämäänsä, mutta niissä yhdistyy myös ihmiskunnan historia ja se, mitä ympäröivässä maailmassa tapahtuu. Varhaiset lapsiaiheet muuttuivat myöhemmin universumia laajemmin kuvaaviksi teemoiksi. Torikan taiteessa yhdistyvät persoonallisella tavalla saamelaiskulttuuri, Italian varhainen taide ja Äänisen kalliopiirrosten kuvaperinne.
 

Taide on osa Penttilänrantaa

Penttilänrannassa on kiinnitetty erityishuomiota rakennetun ympäristön viihtyisyyteen tuomalla taide osaksi jokapäiväistä elämää. Alueelle on hankittu taidetta prosenttiperiaatteella vuodesta 2013 lähtien. Teoksia löytyy paitsi rakennusten julkisivuilta, myös aulatiloista, pihapiireistä ja puistoista. Taidetta on hankittu suorina hankintoina ja kutsukilpailujen kautta. Lue lisää


Sahalle, Anu Torikka 2016

Yhteystiedot


Julkinen taide ja muistomerkit -sivun päivityksestä vastaa Joensuun taidemuseo.

Päivitykseen liittyvät yhteydenotot:
taidemuseo@joensuu.fi

 

Anna palautetta alla olevan linkin kautta, jos veistos tai muistomerkki on töhritty tai rikottu.

Täytä palautelomake