Julkinen taide

Näillä sivuilla voit tutustua Joensuun kaupunkialueen julkisiin taideteoksiin ja muistomerkkeihin.

Teoksia voi suodattaa kaupunginosan tai teostyypin mukaan. Avoimella sanahaulla teoksia voi hakea esim. taiteilijan nimellä.

Sisältöjulkaisija
Nollaa valinnat

Sisältöjulkaisija

angle-left Laulupuiston linnut

Laulupuiston linnut

Karoliina Nieminen, 2015

Sijainti: Keskuspuisto Siltakadun ja Kirkkokadun kulmassa

Joensuun Keskuspuistossa julkistettiin toukokuussa 2015 Laulupuiston linnut -kiviveistos. Teoksen valmisti käsityömuotoiluartesaanin opinnäytetyönään Karoliina Nieminen Joensuun ammattiopiston tekniikan ja kulttuurin yksiköstä. Teos on Pohjois-Karjalan ammattiopiston ja Tulikiven lahja Joensuun kaupunkikeskustayhdistykselle.

Veistoksen pöllöaihe juontaa osittain juurensa samassa puistossa sijaitsevaan Noora Nevalaisen suunnittelemaan Joensuun ilves -patsaaseen. Naivististen pöllöjen vartalot on valmistettu Tulikivi Classic -vuolukivestä, ja äitipöllön kasvot on valettu taidepronssista. Musiikillinen jalusta on Ristijärven harmaata graniittia ja täydentävä nuottiviivasto ja koskettimien kiiltävä metalli ruostumatonta terästä. Teos kuvaa puiston teemaa, eläimiä ja musiikkia. 

Teoksen suunnittelua ja toteutusta ohjasi Joensuun kaupungin, Kaupunkikeskustayhdistyksen ja ammattiopiston yhteinen ohjausryhmä.


Laulupuiston linnut. Karoliina Nieminen 2015

Yhteystiedot


Julkinen taide ja muistomerkit -sivun päivityksestä vastaa Joensuun taidemuseo.

Päivitykseen liittyvät yhteydenotot:
taidemuseo@joensuu.fi

 

Anna palautetta alla olevan linkin kautta, jos veistos tai muistomerkki on töhritty tai rikottu.

Täytä palautelomake