Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Museoon vapaa pääsy Joensuu-päivänä ma 29.11.

Museoon vapaa pääsy Joensuu-päivänä ma 29.11.

Suositut kollaasityöpajat palaavat juhlapäivän kunniaksi. Kello 10–12 museon koulutustilassa on mahdollista taiteilla oma taideteos kollaasitekniikka hyödyntäen. Kollaasien materiaalina ovat esimerkiksi taidepostikortit, Joensuu-aiheiset vanhat valokuvat ja lehtileikkeet. Työpaja sopii kaiken ikäisille museovieraille.

Kello 13.00 ja 15.00 museossa on mahdollista kurkistaa normaalisti yleisöltä suljettuihin tiloihin, kirjastoon ja ullakolle. Huomaathan, ettei taidemuseon ullakko ole tilana esteetön eikä se sovi korkean paikan kammoisille. Joensuu-päivänä tulee kuluneeksi tasan 40 vuotta siitä, kun taidemuseotoiminta aloitettiin Theodor Deckerin suunnitteleman entisen lyseon tiloissa.

Kello 14.00 Joensuun kaupunginorkesterin muusikoista koostuva Duo Vaccari esiintyy taidemuseon juhlasalissa. Esityksessä Katri Hänninen (alttoviulu) ja Ilona Piirainen (viulu) virittelevät kuulijansa talviseen itsenäisyyspäivän odotukseen. Luvassa on mm. Sibeliusta ja kaikkien rakastama melodia elokuvasta ”Lumiukko”.

Joensuu-päivänä myös koko museoon on vapaa pääsy klo 10-16.