Onnin salainen maa -taideseikkailu

Onnin salainen maa -taideseikkailu Joensuun taidemuseossa

Onnin salainen maa – koko perheen taideseikkailu!

Taideseikkailu julkistetaan keskiviikkona 7.10.2020, jonka jälkeen se on taidemuseo Onnin kävijöiden käytössä museon tiloissa. Pysy kuulolla!

Onnin salainen maa -taideseikkailulla pääset katsomaan taidemuseon näyttelyitä uusin silmin koko perheen voimin. Lähde Onni-pojan mukana huumorin ja musiikin täyteiselle matkalle kohti Salaista maata! Reitillä tapaat Onnin kanssa monta veikeää ystävää. Samalla tutuksi tulevat eri aikakausien suomalaiset taiteilijat teoksineen.

Taideseikkailu on suunnattu erityisesti 4–7-vuotiaille, mutta sitä voivat kokeilla kaikenikäiset. Seikkailu on kaikkien museokävijöiden käytettävissä pääsymaksun hinnalla. Alle 7-vuotiaille on vapaa pääsy taidemuseoon. Ohjeet taideseikkailun käyttöön saat museon asiakaspalvelusta.

Lisättyä todellisuutta

Taideseikkailun alustana toimii Arilyn-sovellus, joka hyödyntää AR-tekniikkaa (augmented reality eli lisätty todellisuus). Arilynin voi ladata ilmaiseksi omalle älylaitteelle, eikä sovellus vaadi kirjautumista. Museon asiakaspalvelusta voi myös lainata tabletin kierroksen ajaksi.

Seikkailu alkaa taidemuseon ala-aulasta, Tarja Malisen Onni-veistoksen luota. Äänimuotoinen tarina antaa vihjeitä, joiden perusteella liikutaan museon pysyvissä näyttelyissä. Sovellukseen kuuluu myös teosten inspiroimia kauniita kuvituksia, jotka on tehnyt lastenkirjailija ja taiteilija Ninka Reittu.

Pohjana lasten tarinat

Taideseikkailua varten museon suomalaisen taiteen kokoelmia on katsottu lasten silmin. Seikkailun on ohjannut ja käsikirjoittanut näyttelijä Maria Karhapää päiväkoti-ikäisten lasten sadutuskierroksilla syntyneiden tarinoiden pohjalta. Sadutuskierroksia pidettiin taidemuseossa syksyllä 2019.

Museoviraston rahoittama hanke

Onnin salainen maa -taideseikkailu on toteutettu Museoviraston rahoittamassa Koko perheen virtuaalinen museoseikkailu -hankkeessa 2019–20. Taidemuseon puolesta hankkeesta vastasi intendentti Pauliina Kaasalainen, ja projektityöntekijänä toimi taidekasvattaja Ella Törmikoski.

 

Aukioloajat

ti, to–su 10–16
ke 10–19
ma suljettu

Liput

Pääsylippu 7 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 3 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

Yhteystiedot

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot