Här-är-du

Taidemuseossa nyt

20.2.–13.9.2020 Päättymättömät tarinat – poimintoja Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelmasta

Göran Augustson I Juhana Blomstedt I Marjatta Hanhijoki I Hannu Hyrske I Raimo Kanerva I Pentti Kaskipuro I Inari Krohn I Juhani Linnovaara I Elina Luukanen I Lars-Gunnar Nordström I Paul Osipow I Esa Riippa

Joensuun taidemuseon kevätnäyttely nostaa esille poimintoja Keravan taidemuseon Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelmasta. Näyttely sisältää grafiikkaa 12 tunnetulta suomalaiselta kuvataiteilijalta.

Italialaislähtöinen Rolando Pieraccini on asunut Suomessa yli 40 vuoden ajan ja kerännyt kokoelmaansa suomalaisten kuvataiteilijoiden teoksia. Hän on toiminut kirjallisuuden ja taidegrafiikan kustantajana ja tehnyt suomalaista kuvataidetta tunnetuksi niin Italiassa kuin muuallakin maailmassa.

Näyttelyn lähtökohtana on Pieraccinin tuntemus taiteen kyvystä koskettaa. Siten näyttely ei pureudukaan tiettyyn tyylisuuntaan vaan kutoutuu yhteen teoksista, jotka puhuttelevat ja herättävät tunteita.

Teokset vievät katsojansa unenomaisiin, surrealistisiin maailmoihin muun muassa Juhani Linnovaaran, Esa Riipan ja Marjatta Hanhijoen saattelemana. Hannu Hyrskeen teokset hurmaavat humoristisuudellaan ja leikkisyydellään. Lars-Gunnar Nordstöm ja Paul Osipow sen sijaan rytmittelevät teoksiaan abstrakteiksi värisommitelmiksi.

Näyttelyn ajan yleisö voi äänestää omaa suosikkiteostaan. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan Rolando Pieraccinin lahjoittamaa taidekirjallisuutta sekä yhteensä 8 grafiikanvedosta. Mukana arvonnassa on teoksia muun muassa Elina Luukaselta, Pentti Kaskipurolta ja Paul Osipowilta.

Äänestykseen ja arvontaan voi osallistua perjantaihin 11.9. asti. Arvonnan tulokset julkaistaan näyttelyn viimeisenä lauantaina 12.9.2020. (Huom. Näyttelyä ja arvonta-aikaa on jatkettu covid-19-tilanteen takia syyskuulle.)

Sivun pääkuva: Taidegrafiikkaa Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelmasta. Teokset vasemmalta oikealle: Hannu Hyrske, Marsmönkijät, 2009. Juhani Linnovaara, Yön huone, 1981. Elina Luukanen, Kotikirjastossa,1999. Esa Riippa, Humma, 2013. Kuvat Pekka Elomaa.
 

Virtuaalinen näyttelykierros

Virtuaalikierroksella pääset kurkistamaan taidemuseoon sen ollessa suljettuna. Kierroksen on toteuttanut 360Finland Oy ja sen on tuottanut Pohjois-Karjalan maakuntaliitto yhteistyössä Joensuun taidemuseon kanssa.

 

 

 

Studio

Studio (3. kerros)

Valkoinen tila

Valkoinen tila on kokoelmanäyttely, jossa on esillä maalauksia, grafiikkaa ja veistoksia Joensuun taidemuseon taidekokoelmista 1970–90-luvuilta. Näyttelyn taiteilijat ovat Anna Alapuro, Mauno Hartman, Outi Heiskanen, Reino Hietanen, Hannu Hämäläinen, Timo Rauske ja Kain Tapper. Näyttely on esillä taidemuseon 3. kerroksen Studio-tilassa.

 

Aukioloajat

ti, to–su 10–16
ke 10–19
ma suljettu

Liput

Pääsylippu 7 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 3 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

Yhteystiedot

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot

Taidemuseossa nyt Kartta

Kirkkokatu 23, Joensuu
Joensuun taidemuseo Onni

Sivu arviointi ja palaute