Vierailu kouluryhmät

Vierailu taidemuseossa

Joensuun alueen peruskoululuokat sekä toisen asteen ja korkeakoulujen opiskelijaryhmät pääsevät taidemuseoon opettajan johdolla ilmaiseksi. Muille koulu- ja opiskelijaryhmille pääsymaksu on 1 euron/henkilö. Lisätietoa pääsymaksuista

Alle 7-vuotiaille on taidemuseoon aina vapaa pääsy. Päiväkotien ja perhepäivähoidon ryhmät pääsevät siis omatoimikierrokselle ilmaiseksi.

Ryhmävierailusta kannattaa ilmoittaa etukäteen taidemuseon asiakaspalveluun, vaikket varaisikaan opastettua kierrosta. Lisätietoa opastuksen varaamisesta

Museovierailu_haitari

Hyvä tietää ennen vierailua

Kouluille

KULTTUURIN VIRTA

Taidemuseo Onni on mukana Joensuun kaupungin peruskouluille suunnatussa Kulttuurin virta -ohjelmassa. Kulttuuripolku tarjoaa kulttuurielämyksiä tasa-arvoisesti jokaiselle joensuulaiselle lapselle ja nuorelle koko peruskoulun ajan. Museot, kirjastot ja konserttivierailut ovat oppimisympäristöjä, jotka rikastavat ja monipuolistavat koulutyötä.
Lue lisää Kulttuurin virrasta

Opetusmateriaalit

Joensuun taidemuseo Onnin taidekokoelmia voi hyödyntää opetuksessa etänä museon tuottamien digitaalisten opetusmateriaalien avulla. Materiaalit käsittelevät taidekulttuuria ja kuvataidetta eri näkökulmista, ja ne on suunniteltu erityisesti yläkoulujen opintosuunnitelmaa silmällä pitäen. Opetusmateriaalit ovat vapaasti kaikkien ladattavissa tältä sivulta.

Vaikka materiaalit pohjautuvat Joensuun taidemuseon kokoelmiin, niiden käyttö ei vaadi taiteen tuntemusta tai museokäyntiä. Jokainen aihekokonaisuus sisältää opettajan taustamateriaalit sekä oppilaille suunnattuja tehtäviä ja taustatietoa. Mukana on myös laajennusehdotuksia aiheen jatkokäsittelyä varten.

Opetusmateriaalit käsittelevät kulttuuri-identiteettiä, monikulttuurisuutta sekä erilaisia eettisyyden ja yksilöllisyyden teemoja. Tehtävät luovat rinnastuksia eri oppiaineiden välille, ja niiden tavoitteena on tuottaa ajankohtaista kulttuurillista dialogia menneen ja nykyisen välille. Materiaalit on julkaistu helmikuussa 2021.

  

Alakoulu

Virtuaalinen museokierros

 

 

 

Yläkoulu

Kiinan taide

 

 

 

Yläkoulu

Symbolit ja symbolismi

 

 

 

    

 

 

 

Aukioloajat

ma suljettu
ti, to-su 10–16

ke 10–19

 

Liput

Pääsylippu 8 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 4 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

Yhteystiedot

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot