Julkinen taide

Näillä sivuilla voit tutustua Joensuun kaupunkialueen julkisiin taideteoksiin ja muistomerkkeihin.

Teoksia voi suodattaa kaupunginosan tai teostyypin mukaan. Avoimella sanahaulla teoksia voi hakea esim. taiteilijan nimellä.

Innehållspresentatör
Nollaa valinnat

Innehållspresentatör

Yhteys

Maria Mughal, 2014

Sijainti: Kimpikuja 3

Rakennuttaja: Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Elli

Yhteys -teoksen nimi viittaa siinä olevaan muotokieleen: mutkittelevat säikeet johdattavat ajatukset erilaisiin yhteyksiin. Taiteilija Maria Mughal haluaa haastaa katsojan kysymään, olemmeko yhteydessä itseemme, läheisiimme, luontoon tai johonkin suurempaan. Teos sijaitsee kahden kuusikerroksisen kerrostalon rappukäytävän seinillä ja toimii pimeällä ulosnäkyvänä valotaiteena. Maalausten punainen ja sininen värimaailma on tuttua Mughalin aikaisemmista maalaussarjoista. Teokset on valaistu takaa led-valoilla, jotka reagoivat tuulennopeuksiin.

Maria Mughalin (s. 1974) teosten aiempia teemoja ovat olleet naiseus ja siihen liittyvät odotukset, ja myöhemmin myös lapsen ja nuoren kasvaminen sekä oman identiteetin etsiminen. Mughalin maalaukset ja serigrafiat ovat heijastumia hänen omasta elämästään. Julkista taidetta hän tehnyt Joensuun lisäksi Ouluun.
 

Taide on osa Penttilänrantaa

Penttilänrannassa on kiinnitetty erityishuomiota rakennetun ympäristön viihtyisyyteen tuomalla taide osaksi jokapäiväistä elämää. Alueelle on hankittu taidetta prosenttiperiaatteella vuodesta 2013 lähtien. Teoksia löytyy paitsi rakennusten julkisivuilta, myös aulatiloista, pihapiireistä ja puistoista. Taidetta on hankittu suorina hankintoina ja kutsukilpailujen kautta. Lue lisääYhteystiedot


Sivun päivityksestä vastaa Joensuun taidemuseo Onni.

Päivitykseen liittyvät yhteydenotot:
ida.kakela@joensuu.fi

 

Anna palautetta, jos veistos tai muistomerkki on töhritty tai rikottu.

Täytä lomake