Museums in Focus

MUSEUMS IN FOCUS (2020-2022)

Joensuun museoissa on alkanut vuoden 2020 alussa Museums in Focus -hanke. Hankkeessa tuotetaan Joensuun taidemuseo Onniin, Pohjois-Karjalan museo Hilmaan sekä Joensuun bunkkerimuseoon teksti- ja ääniopasteita sekä muita museoiden saavutettavuutta tukevia sisältöjä.

Yhteistyöhanketta Joensuun museoiden ja Petroskoissa sijaitsevan Karjalan tasavallan taidemuseon välillä rahoittaa Karelia Cross-Border Cooperation, joka on Euroopan unionin Suomen ja Venäjän rajayhteistyötä tukeva ohjelma.

 

PETROSKOIN ALOITUSSEMINAARI 4.3.2020

Hankkeen henkilökunta osallistui maaliskuussa 2020 aloitusseminaariin Petroskoissa, Karjalan tasavallassa Venäjällä. Aloitusseminaarissa aiheina olivat kiinalainen matkailu ja kulttuuripalveluiden suunnitteleminen. Venäläiset ja suomalaiset asiantuntijat kertoivat omista näkemyksistään Museums in Focus -hankkeen edistämiseksi. Lisäksi kahden eri museon (Peterhovin palatsimuseo, Pietari; valtion historiallinen museo, Moskova) edustajat kertoivat omista kokemuksistaan museopalveluiden kehittämisestä matkailijoille.

 

KOKOELMANOSTOJA MUSEOISTA
Koronaviruksesta johtuvien toimenpiteiden vuoksi ja museoiden kiinni ollessa Museums in Focus -hanke julkaisi Joensuun taidemuseon ja Pohjois-Karjalan museon Facebook- ja Instagram-tileillä nostoja museoiden näyttelyistä ja kokoelmista. Kokoelmanostojen ohella toivotaan myös mielipiteitä hankkeen suunnittelemien ääniopasteiden sisällöstä. Kokoelmanostoja jatkettiin, kunnes museot jälleen avattiin yleisölle 1.6.2020.Projektikoordinaattori Sami Tanskanen

sami.tanskanen@joensuu.fi

puh. 050 351 8609

Aukioloajat

ti, to–su 10–16
ke 10–19
ma suljettu

Liput

Pääsylippu 7 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 3 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

Yhteystiedot

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot

Sivu arviointi ja palaute