Museums in Focus

Osallisuutta ja etsivää kulttuuriperintöä (2022)

Joensuun museoiden Osallisuutta ja etsivää kulttuuriperintöä -hankkeessa kartutetaan vuorovaikutuksellisin keinoin tietoutta kulttuuriperinnöstä Pohjois-Karjalan alueella ja innostetaan paikallisia asukkaita osallistumaan kulttuuriperintökeskusteluun. Hankkeen aikana järjestetään kulttuuriperintöön liittyviä tilaisuuksia Pohjois-Karjalan kunnissa ja kehitetään uusia toimintamuotoja alueelliseen vastuumuseotyöhön.

Hanketta rahoittaa Museovirasto. Museoviraston rahoittamien innovatiivisten hankkeiden tavoitteena on lisätä kulttuuriperinnön ja taiteen yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja merkitystä kehittämällä museoiden toimintamalleja sekä syventämällä museoiden ja yleisöjen välistä vuorovaikutusta. Lisäksi avustusten tavoitteena on edistää sosiaalisesti, ekologisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti kestävää kulttuuriperintötyötä.

Hankkeen projektikoordinaattorina toimii Reetta-Mari Kellokoski (reetta-mari.kellokoski@joensuu.fi, 050 4355 972)

Hanke Facebookissa (avautuu uuteen välilehteen)

Hanke Instagramissa (avautuu uuteen välilehteen)

 

MUSEUMS IN FOCUS (2020-2021)

Joensuun museoissa vuonna 2020 alkaneessa Museums in Focus -hankkeessa tehtiin Joensuun taidemuseo Onniin, Pohjois-Karjalan museo Hilmaan ja Joensuun bunkkerimuseoon äänioppaat suomeksi, englanniksi, venäjäksi ja kiinaksi. Äänioppaiden lisäksi hankkeessa kehitettiin museoihin opasteita ja palveluita museomatkailun kehittämiseksi ja museoiden saavutettavuuden tukemiseksi.

Äänioppaat

Äänioppaiden käsikirjoittajana toimi koomikko ja käsikirjoittaja Johanna Keinänen. Keinänen on tunnettu komiikan ohella myös monista näytelmäkäsikirjoituksista ja koreografiatöistä. Museot suunnittelivat äänioppaita työpajoissa käsikirjoittajan kanssa, jotka järjestettiin jokaisessa museokohteessa kesällä 2020. Työpajojen jälkeen toiminta jatkui käsikirjoituksen ja äänityksien parissa. Äänioppaat julkistettiin 10.7.2021.

 

Yhteistyöhanke Joensuun museoiden ja Petroskoissa sijaitsevan Karjalan tasavallan taidemuseon välillä oli osa Karelia Cross-Border Cooperation -ohjelmaa, jota rahoittavat Euroopan unioni, Suomi ja Venäjä.


Kuva: Joonas Räsänen

Aukioloajat

ma suljettu
ti, to-su 10–16

ke 10–19

 

Liput

Pääsylippu 8 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 4 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

Yhteystiedot

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot

Sivu arviointi ja palaute