Навигационная цепочка

Sijainti ja saavutettavuus

Museossa on voimassa kasvomaskisuositus, joka koskee sekä asiakkaita että henkilöstöä. Muistathan museossa vieraillessasi myös huomioida turvavälit ja huolellisen käsihygienian. Ethän tule museoon, jos sinulla on koronaan viittaavia oireita.

Sijainti

Kirkkokatu 23
80100 Joensuu

Taidemuseo Onni sijaitsee Joensuun keskustassa, torin läheisyydessä. Joensuun rautatieasemalta museolle matkaa on noin 1 kilometri. Katso reittiohjeet
 

Pysäköinti

Taidemuseon pihalla ei ole asiakaspysäköintiä. Piha-alue kuuluu yleisen pysäköinninvalvonnan piiriin. Museon vieressä Koskikadun toisella puolella on yleinen pysäköintialue (maksullinen arkisin 8–18 ja lauantaisin 8–15).
 

Esteettömyys

Taidemuseossa on

  • hissi
  • rampit sisäänkäynnillä
  • WC-tilat, joihin pääsee pyörätuolilla

Taidemuseoon pääsee pyörätuolilla, rollaattorilla ja lastenvaunujen kanssa. Ulkona on rampit sisäänkäynnin molemmin puolin, ja sisällä eteisessä on yksi ramppi. Ovet eivät avaudu automaattisesti. Henkilökunta auttaa mielellään.

Museon pääoven eteen voi jättää autolla matkustajia kyydistä. Pihassa ei ole asiakaspysäköintiä.

Henkilökohtaiset avustajat pääsevät museoon ilmaiseksi avustettavan mukana. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita.

Museossa on kolme kerrosta. Kaikkiin kerroksiin pääsee hissillä ja portaita pitkin. Vaihtuvat näyttelyt ovat pääsääntöisesti 1. kerroksessa, pysyvät näyttelyt 2. ja 3. kerroksessa. WC:t ovat 1. kerroksessa, ja niihin pääsee pyörätuolilla.

Asiakaspalvelusta saa lainaksi kannettavia taittotuoleja. Näyttelyhuoneissa ja käytävillä on myös penkkejä ja ala-aulassa sohvia.

Museo ei ole täysin esteetön. Lisätietoja voi kysyä museon asiakaspalvelusta, taidemuseo@joensuu.fi tai 013 337 5388.
 

Joensuun taidemuseo Onni on Vammaiskorttikohde

EU:n Vammaiskortti on nyt käytössä myös Suomessa. Me Joensuun taidemuseossa olemme mukana Vammaiskortin tukijoukoissa ja haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme. Meillä:

  • Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme.
  • Toimitiloissamme on esteetön sisäänpääsy ja kulku tilasta toiseen.
  • Toimitiloissamme on esteetön WC.
  • Toimitilojemme esteettömyystiedot löytyvät selkeästi omilta verkkosivuiltamme.
  • Koko henkilökuntamme on sitoutunut parhaalla mahdollisella tavalla palvelemaan vammaista asiakastamme.

Olethan meihin yhteydessä, jos huomaat palvelussamme parannettavaa. Olemme valmiita kehittämään palveluamme saavutettavammaksi. Lisätietoa EU:n Vammaiskortista löydät sivulta www.vammaiskortti.fi.
 

Lasten kanssa museoon

Kaikenikäiset lapset ovat tervetulleita taidemuseoon. WC-tiloissa ei ole varsinaista lastenhoitopöytää, mutta tilaa lastenhoitoon on. Ala-aulasta voi lainata lastenrattaat vierailun ajaksi. Museossa on tarjolla monenikäisille sopivia, näyttelyihin liittyviä puuhatehtäviä. Ala-aulassa on lapsille suunnattu interaktiivinen Onni-veistos. Museon Olkkarissa voi levähtää ja nauttia omia eväitä.
 

Vieraat kielet ja opastukset

Taidemuseon asiakaspalvelusta saa tietoa näyttelyistä suomeksi ja englanniksi. Museon yleisesite on saatavilla myös venäjäksi.

Museon pysyviin näyttelyihin on saatavilla tekstimuotoinen mobiiliopastus suomeksi, selkosuomeksi, englanniksi, venäjäksi ja arabiaksi.

Pysyviin näyttelyihin voi varata maksullisia tilausopastuksia suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Tarjolla on myös näkövammaisille suunnattuja kuvailutulkattuja kierroksia suomeksi.

Aukioloajat

ti, to–su 10–16
ke 10–19
ma suljettu

Liput

Pääsylippu 7 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 3 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

Yhteystiedot

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot

Sijainti ja saavutettavuus kartta

Kirkkokatu 23, Joensuu
Joensuun taidemuseo Onni