Навигационная цепочка

Näyttelykalenteri

Juhani Linnovaara, Yökarnevaalit 2008

20.2.–13.9.2020 Päättymättömät tarinat – poimintoja Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelmasta

Keväällä Joensuuhun saapuu Keravan taidemuseolta Rolando ja Siv Pieraccinin taidekokoelman teoksia. Päättymättömät tarinat -näyttely koostuu pääasiassa suomalaistaiteilijoiden grafiikantöistä. Mukana on mm. Juhani Linnovaaran, Esa Riipan, Marjatta Hanhijoen, Lars-Gunnar Nordströmin ja Paul Osipowin teoksia. Kokoelman kerääjä, italialaislähtöinen Rolando Pieraccini on asunut Suomessa yli 40 vuotta ja keräillyt intohimoisesti suomalaista kuvataidetta. Lue lisää

Teos: Juhani Linnovaara, Yökarnevaalit 2008. Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelma, Keravan taidemuseo. Kuva: Pekka Elomaa, Keravan taidemuseo.

 

Hugo Simberg, Kuoleman puutarha

8.10.2020–10.1.2021 Pieniä huomioita olemassaolon tavoista

Joensuun taidemuseon syysnäyttelyssä pohditaan elämän hetkellisyyttä, sen rajoja ja kysymyksiä olemassa olemisen tavoista. Näyttely koostuu taidemuseon omista kokoelmista poimituista teoksista sekä kolmen pohjoiskarjalaisen nykytaiteilijan teoksista.

Näyttelyssä nähdään Joensuun taidemuseon kokoelmista muun muassa Hugo Simbergin grafiikkaa. Pohjoiskarjalaisista nykytaiteilijoista mukana ovat Tuomas Ollikainen (Joensuu), Maija Laurinen (Nurmes) ja Michal Czinege (Nurmes).

Teos: Hugo Simberg, Kuoleman puutarha 1897. Joensuun taidemuseo, Olavi Turtiaisen kokoelma.

 

Camilla Vuorenmaa, Mummies 2017. Kuvaaja: Jussi Tiainen

Tulossa kesällä 2021: Camilla Vuorenmaa (Näyttely siirretty kesältä 2020 covid-19-tilanteen vuoksi)

Vuoden 2021 kesänäyttelyssä esittäytyy ensimmäisessä Joensuun yksityisnäyttelyssään Camilla Vuorenmaa (s. 1979). Vuorenmaan puupiirrostekniikkaa ja maalausta yhdistelevät teokset ottavat tilaa haltuun perinteisen maalauksen rajojen ulkopuolelta. Hän tutkii taiteessaan vuorovaikutussuhteita, yksilön suhdetta yhteisöön sekä ihmisten ja eläinten eleitä ja ilmeitä. Joensuun näyttelyyn esille tulee sekä Vuorenmaan vanhempia että uusia teoksia. Vuorenmaan taidetta on ollut laajasti esillä Suomessa ja ulkomailla. Vuonna 2018 hän oli Ars Fennica -ehdokkaana, ja hänelle on myönnetty Suomen taideakatemian palkinto vuonna 2015 sekä kansainvälisesti merkittävä International Solo Award vuonna 2013.

Teos: Camilla Vuorenmaa, Mummies 2017.  Maalaus ja kaiverrus puulle, 240 x 180 cm. Kuva: Jussi Tiainen
 

Aukioloajat

ti, to–su 10–16
ke 10–19
ma suljettu

Liput

Pääsylippu 7 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 3 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

Yhteystiedot

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot