Навигационная цепочка

Näyttelykalenteri

Kari Cavén, Uudelleensyntynyt 2006. Joensuun taidemuseo.

8.10.2020–10.1.2021
Pieniä huomioita olemassaolon tavoista

Joensuun taidemuseon syysnäyttelyssä pohditaan elämän hetkellisyyttä ja erilaisia olemassa olemisen tapoja. Esillä on teoksia taidemuseon omista kokoelmista sekä kolmelta pohjoiskarjalaiselta nykytaiteilijalta. Museon kokoelmista näyttelyyn on valittu teoksia eri vuosikymmeniltä, mm. Hugo Simbergin, Kari Cavénin ja Juhani Harrin tuotantoa. Ensimmäisen kerroksen näyttelytilassa esillä ovat nurmeslaisten nykytaiteilijoiden Maija Laurisen ja Michal Czinegen installaatiot ja toisen kerroksen juhlasalissa joensuulaisen Tuomas Ollikaisen ääniteos.

Teos: Kari Cavén, Uudelleensyntynyt 2006. Joensuun taidemuseo. Sivun pääkuva: Lotta Pyykkönen, Palasia taivaasta 1996. Joensuun taidemuseo.

 

Jasmin Anosckin, Kokija ja näkijä 2019. Jefunne Gimpel  
28.1.–18.4.2021
Kultaiset kuukautiset ja jumalainen maa – Jasmin Anoschkin ja Soili Talja

Jasmin Anoschkinin (s. 1980) ja Soili Taljan (s. 1958) teoksia läpileikkaavat samat teemat, vaikka taiteilijoiden tuotanto muuten poikkeaakin toisistaan. Yhteistä teoksille on vaivattomuuden illuusio, tietynlainen rajattomuus ja kehollisuuden teema.  Anoschkin tunnetaan erityisesti keraamisista veistoksistaan, jotka uhmaavat taiteen ”oikein tekemisen” perinteitä. Eläin- ja ihmishahmojen groteskit piirteet muuntuvat humoristisiksi ja epätäydellisyys ihailtavaksi. Taljan maalaukset liikkuvat abstraktin ja esittävän rajalla. Teokset ovat sielun kuvauksia, jotka purkavat vanhaa käsitystä mielen ja ruumiin sekä järjen ja tunteen erillisyydestä. Lue lisää

Teokset: Jasmin Anoschkin, Kokija ja näkijä 2019; Soili Talja, Kasvimuotoja I 2019. Kuvat: Jefunne Gimpel.

 

Camilla Vuorenmaa, Mummies 2017. Kuvaaja: Jussi Tiainen

6.5.–29.8.2021
Henkien tarkkailijat – Camilla Vuorenmaa

Vuoden 2021 kesänäyttelyssä esittäytyy ensimmäisessä Joensuun yksityisnäyttelyssään Camilla Vuorenmaa (s. 1979). Vuorenmaan puupiirrostekniikkaa ja maalausta yhdistelevät teokset ottavat tilaa haltuun perinteisen maalauksen rajojen ulkopuolelta. Hän käsittelee taiteessaan vuorovaikutussuhteita, yksilön suhdetta yhteisöön sekä ihmisten ja eläinten eleitä ja ilmeitä. Joensuun näyttelyyn esille tulee sekä Vuorenmaan vanhempia että uusia teoksia. Vuorenmaan taidetta on ollut laajasti esillä Suomessa ja ulkomailla. Vuonna 2018 hän oli Ars Fennica -ehdokkaana, ja hänelle on myönnetty Suomen taideakatemian palkinto vuonna 2015 sekä kansainvälisesti merkittävä International Solo Award vuonna 2013.

Näyttely siirtyi kesältä 2020 vuodella eteenpäin koronavirustilanteen vuoksi.

Teos: Camilla Vuorenmaa, Mummies 2017. Kuva: Jussi Tiainen
 

Aukioloajat

ti, to–su 10–16
ke 10–19
ma suljettu

Liput

Pääsylippu 7 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 3 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

Yhteystiedot

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot