Навигационная цепочка

Julkinen taide

Näillä sivuilla voit tutustua Joensuun kaupunkialueen julkisiin taideteoksiin ja muistomerkkeihin.

Teoksia voi suodattaa kaupunginosan tai teostyypin mukaan. Avoimella sanahaulla teoksia voi hakea esim. taiteilijan nimellä.

Публикатор
Nollaa valinnat

Публикатор

angle-left Virtauksia ja Kivet

Virtauksia ja Kivet

Pekka Paikkari, 2015

Sijainti: Penttilänkatu 31, Asunto Oy Rantakivi

Rakennuttaja: YIT

Pielisjoen ja uitto-teeman inspiroimana Pekka Paikkari teki vuonna 2015 valmistuneen kerrostalon ulkoseinään isokokoisen keraamisen reliefin Virtauksia. Se sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydestä. Keraamisesta materiaalista työstetty Kivet-teos on rappukäytävän korkealla seinällä. Teokset ovat osa jokiaiheista teossarjaa Penttilänkadun kerrostalojen aulatiloissa. Aihekokonaisuuteen liittyvät myös julkisivujen parvekekaiteet, joiden lasitiiliosat ovat pimeänä aikana valaistuja.

Arabian tehtaan taideosastolla muotoilijana työskennellyt Pekka Paikkari tunnetaan keramiikan monipuolisena taitajana. Käyttökeramiikasta tuttu sarjallisuus on mukana Paikkarin tuotannossa myös suurikokoisissa teoksissa. Kokonaisuus rakentuu usein tuhansista pienistä palasista, mikä luo yllätyksellisiä muotoja. Paikkarin tuotannossa on usein viittauksia materiaalin lähtökohtiin ja paikan historiaan. Paikkarin Penttilänrannan teoksissa kohtaavat myös nykyhetki ja historia.
 

Taide on osa Penttilänrantaa

Penttilänrannassa on kiinnitetty erityishuomiota rakennetun ympäristön viihtyisyyteen tuomalla taide osaksi jokapäiväistä elämää. Alueelle on hankittu taidetta prosenttiperiaatteella vuodesta 2013 lähtien. Teoksia löytyy paitsi rakennusten julkisivuilta, myös aulatiloista, pihapiireistä ja puistoista. Taidetta on hankittu suorina hankintoina ja kutsukilpailujen kautta. Lue lisääYhteystiedot


Julkinen taide ja muistomerkit -sivun päivityksestä vastaa Joensuun taidemuseo.

Päivitykseen liittyvät yhteydenotot:
taidemuseo@joensuu.fi

 

Anna palautetta alla olevan linkin kautta, jos veistos tai muistomerkki on töhritty tai rikottu.

Täytä palautelomake