Навигационная цепочка

Julkinen taide

Näillä sivuilla voit tutustua Joensuun kaupunkialueen julkisiin taideteoksiin ja muistomerkkeihin.

Teoksia voi suodattaa kaupunginosan tai teostyypin mukaan. Avoimella sanahaulla teoksia voi hakea esim. taiteilijan nimellä.

Публикатор
Nollaa valinnat

Публикатор

angle-left Veden äärellä – neljä vuodenaikaa

Veden äärellä – neljä vuodenaikaa

Heidi Vasara, 2013

Sijainti: Suursahankatu 5, jätevesipumppaamo

Rakennuttaja: Joensuun Vesi

Jätevesipumppaamon neljälle ulkoseinälle maalattu teos viittaa neljään vuodenaikaan. Pohjoinen julkisivu ilmentää kevättä, itäinen kesää, eteläinen syksyä ja läntinen talvea värimaailmaltaan. Kahden seinän veden liikettä kuvaavat aiheet ovat saaneet inspiraationsa Heidi Vasaran ottamista valokuvista Kissakosken ja Kuhakosken tyrskyistä Etelä-Savossa. Kahden muun seinän aiheet ovat Penttilänrannan asemakaavan viitteellisiä kuvia.

Joensuulaisen Heidi Vasaran maalauksissa on viittauksia teollisuusalueisiin, metsäteollisuuteen, tuulivoimaloihin ja sähkölinjoihin. Lapsuudessa maaseudulla vietetty aika on vaikuttanut hänen taiteensa teemoihin. Maisemallisuus, vaikka hän ei suoraa maisemakuvausta teekään, on näkyvä teema hänen teoksissaan. Vasaran maalauksissa esiintyy usein myös vesi yhtenä elementtinä. Uusimmat maalaukset ovat saaneet aiheensa Italiasta.
 

Taide on osa Penttilänrantaa

Penttilänrannassa on kiinnitetty erityishuomiota rakennetun ympäristön viihtyisyyteen tuomalla taide osaksi jokapäiväistä elämää. Alueelle on hankittu taidetta prosenttiperiaatteella vuodesta 2013 lähtien. Teoksia löytyy paitsi rakennusten julkisivuilta, myös aulatiloista, pihapiireistä ja puistoista. Taidetta on hankittu suorina hankintoina ja kutsukilpailujen kautta. Lue lisää


Veden äärellä, Heidi Vasara 2013

Yhteystiedot


Julkinen taide ja muistomerkit -sivun päivityksestä vastaa Joensuun taidemuseo.

Päivitykseen liittyvät yhteydenotot:
taidemuseo@joensuu.fi

 

Anna palautetta alla olevan linkin kautta, jos veistos tai muistomerkki on töhritty tai rikottu.

Täytä palautelomake