Навигационная цепочка

Julkinen taide

Näillä sivuilla voit tutustua Joensuun kaupunkialueen julkisiin taideteoksiin ja muistomerkkeihin.

Teoksia voi suodattaa kaupunginosan tai teostyypin mukaan. Avoimella sanahaulla teoksia voi hakea esim. taiteilijan nimellä.

Публикатор
Nollaa valinnat

Публикатор

angle-left Auringon tervehdys

Auringon tervehdys

Jukka Tuominen, 2015

Sijainti: Kimpikuja 2, Asunto Oy Kaakkuri

Rakennuttaja: Rakennus Hassinen Oy

Auringon tervehdys -teoksessa seinästä ulostyöntyvä käsi pitelee auringonkukan vartta. Terälehtien keskellä on peilimäinen heijastepinta, joka tuo auringonsäteet sisään menijän eteen.

Lukuisia julkisia teoksia 2000-luvulla toteuttanut Jukka Tuominen käytti aiemmin veistostensa materiaalina valkoista kaakelia ja lyijyä, joka oli peräisin vanhoista akuista. Viime vuosina materiaaleina ovat olleet eri metallit pronssista ruostumattomaan teräkseen ja kultaukseen. Luontoon liittyvät aiheet ovat olleet pohdintaa siitä, kuinka ihminen näkee luonnon. Tuomisen tunnetuimpiin julkisiin teoksiinsa kuuluu Arvo Ylpön muistomerkki Hopeinen puu vuodelta 2010.

 

Taide on osa Penttilänrantaa

Penttilänrannassa on kiinnitetty erityishuomiota rakennetun ympäristön viihtyisyyteen tuomalla taide osaksi jokapäiväistä elämää. Alueelle on hankittu taidetta prosenttiperiaatteella vuodesta 2013 lähtien. Teoksia löytyy paitsi rakennusten julkisivuilta, myös aulatiloista, pihapiireistä ja puistoista. Taidetta on hankittu suorina hankintoina ja kutsukilpailujen kautta. Lue lisää


Auringon tervehdys, Jukka Tuominen 2015

Yhteystiedot


Julkinen taide ja muistomerkit -sivun päivityksestä vastaa Joensuun taidemuseo.

Päivitykseen liittyvät yhteydenotot:
taidemuseo@joensuu.fi

 

Anna palautetta alla olevan linkin kautta, jos veistos tai muistomerkki on töhritty tai rikottu.

Täytä palautelomake