Навигационная цепочка

Museums in Focus

MUSEUMS IN FOCUS (2020-2022)

Joensuun museoissa on alkanut vuoden 2020 alussa Museums in Focus -hanke. Hankkeessa kehitetään Joensuun taidemuseo Onniin, Pohjois-Karjalan museo Hilmaan sekä Joensuun bunkkerimuseoon äänioppaat suomen lisäksi englanniksi, venäjäksi ja kiinaksi. Äänioppaiden lisäksi hankkeessa kehitetään museoihin muita opasteita ja palveluita museomatkailun kehittämiseksi ja museoiden saavutettavuuden tukemiseksi.

Yhteistyöhanke Joensuun museoiden ja Petroskoissa sijaitsevan Karjalan tasavallan taidemuseon välillä on osa Karelia Cross-Border Cooperation -ohjelmaa, jota rahoittavat Euroopan unioni, Suomi ja Venäjä.

Verkkoseminaari 28.1.2021

Museums in Focus -hankkeessa järjestetään 28. tammikuuta 2021 verkkoseminaari kulttuurienvälisen museomatkailun edistämisestä ja markkinoinnista. Seminaarin järjestää Karjalan tasavallan taidemuseo, joka koordinoi hanketta Petroskoista. Ilmoittaudu seminaariin viimeistään 25. tammikuuta 2021 täällä. Lataa seminaarikutsu ja seminaarin ohjelma

 

PETROSKOIN ALOITUSSEMINAARI 4.3.2020

Hankkeen henkilökunta osallistui maaliskuussa 2020 aloitusseminaariin Petroskoissa, Karjalan tasavallassa Venäjällä. Aloitusseminaarissa aiheina olivat kiinalainen matkailu ja kulttuuripalveluiden suunnitteleminen. Venäläiset ja suomalaiset asiantuntijat kertoivat omista näkemyksistään Museums in Focus -hankkeen edistämiseksi. Lisäksi kahden eri museon (Peterhovin palatsimuseo, Pietari; valtion historiallinen museo, Moskova) edustajat kertoivat omista kokemuksistaan museopalveluiden kehittämisestä matkailijoille.

 

KOKOELMANOSTOJA MUSEOISTA
Koronaviruksesta johtuvien toimenpiteiden vuoksi ja museoiden kiinni ollessa Museums in Focus -hanke julkaisi Joensuun taidemuseon ja Pohjois-Karjalan museon Facebook- ja Instagram-tileillä nostoja museoiden näyttelyistä ja kokoelmista. Kokoelmanostojen ohella toivotaan myös mielipiteitä hankkeen suunnittelemien ääniopasteiden sisällöstä. Kokoelmanostoja jatkettiin, kunnes museot jälleen avattiin yleisölle 1.6.2020.

 

ÄÄNIOPPAIDEN TOTEUTTAMINEN KÄYNNISTYY

Joensuun museoiden Museums in Focus -hankkeen suunnittelemien äänioppaiden käsikirjoittajana toimii koomikko ja käsikirjoittaja Johanna Keinänen. Keinänen on tunnettu komiikan ohella myös monista näytelmäkäsikirjoituksista ja koreografiatöistä. Museot suunnittelivat äänioppaita työpajoissa käsikirjoittajan kanssa, jotka järjestettiin jokaisessa museokohteessa viikolla 30. Työpajojen jälkeen toiminta jatkuu käsikirjoituksen ja äänityksien parissa. Äänioppaista tehdään myös käännökset englanniksi, venäjäksi ja kiinaksi.Projektikoordinaattori Sami Tanskanen

sami.tanskanen@joensuu.fi

puh. 050 351 8609

Aukioloajat

ti, to–su 10–16
ke 10–19
ma suljettu

Liput

Pääsylippu 7 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 3 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

Yhteystiedot

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot