Навигационная цепочка

Museums in Focus

MUSEUMS IN FOCUS (2020-2021)

Joensuun museoissa vuonna 2020 alkaneessa Museums in Focus -hankkeessa tehtiin Joensuun taidemuseo Onniin, Pohjois-Karjalan museo Hilmaan ja Joensuun bunkkerimuseoon äänioppaat suomeksi, englanniksi, venäjäksi ja kiinaksi. Äänioppaiden lisäksi hankkeessa kehitettiin museoihin opasteita ja palveluita museomatkailun kehittämiseksi ja museoiden saavutettavuuden tukemiseksi.

Yhteistyöhanke Joensuun museoiden ja Petroskoissa sijaitsevan Karjalan tasavallan taidemuseon välillä oli osa Karelia Cross-Border Cooperation -ohjelmaa, jota rahoittavat Euroopan unioni, Suomi ja Venäjä.

 

Petroskoin aloitusseminaari 4.3.2020

Hankkeen henkilökunta osallistui maaliskuussa 2020 aloitusseminaariin Petroskoissa, Karjalan tasavallassa Venäjällä. Aloitusseminaarissa aiheina olivat kiinalainen matkailu ja kulttuuripalveluiden suunnitteleminen. Venäläiset ja suomalaiset asiantuntijat kertoivat omista näkemyksistään Museums in Focus -hankkeen edistämiseksi. Lisäksi kahden eri museon (Peterhovin palatsimuseo, Pietari; valtion historiallinen museo, Moskova) edustajat kertoivat omista kokemuksistaan museopalveluiden kehittämisestä matkailijoille.

Verkkoseminaari 28.1.2021

Museums in Focus -hankkeessa järjestettiin 28. tammikuuta 2021 verkkoseminaari kulttuurienvälisen museomatkailun edistämisestä ja markkinoinnista. Seminaarin järjesti Karjalan tasavallan taidemuseo, joka koordinoi hanketta Petroskoista.

Äänioppaat

Äänioppaiden käsikirjoittajana toimi koomikko ja käsikirjoittaja Johanna Keinänen. Keinänen on tunnettu komiikan ohella myös monista näytelmäkäsikirjoituksista ja koreografiatöistä. Museot suunnittelivat äänioppaita työpajoissa käsikirjoittajan kanssa, jotka järjestettiin jokaisessa museokohteessa kesällä 2020. Työpajojen jälkeen toiminta jatkui käsikirjoituksen ja äänityksien parissa. Äänioppaat julkistettiin 10.7.2021.

Aukioloajat

ti, to–su 10–16
ke 10–19
ma suljettu

Liput

Pääsylippu 7 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 3 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

Yhteystiedot

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot