Навигационная цепочка

Antiikin kokoelma

Antiikin kokoelmahuone on avattu yleisölle maaliskuussa 2022 uudistettuna. Tervetuloa!

Joensuun taidemuseon antiikin kokoelmaan kuuluu monenlaisia koriste- ja käyttöesineitä, esimerkiksi maljakoita, kannuja, öljylamppuja, jumalpatsaita ja osia koristereliefeistä. Esineet ovat peräisin Kreikasta, Etruriasta ja Etelä-Italian kulttuurista.

Kokoelmassa on mukana esineitä antiikin tärkeimmiltä kausilta eli arkaaiselta, klassiselta ja hellenistiseltä kaudelta. Esineistö antaa kattavan kuvan alueen taiteessa tapahtuneista muutoksista tuona aikana. Ajallisesti valtaosa esineistä on peräisin vuosilta 600–200 eaa. Yksi kokoelman helmistä on noin vuodelta 500 eaa. oleva veistos, etruskipojan pää.

Joensuun taidemuseon antiikin kokoelma on suomalaisittain merkittävä, sillä Suomen museoissa ei juuri ole antiikin esineistöä pysyvästi yleisön nähtävänä samassa mittakaavassa.

Antiikin kokoelman on kerännyt taidehistorioitsija ja -kriitikko Onni Okkonen. Hänen perikuntansa lahjoitti kokoelman Joensuun taidemuseolle vuonna 1972. Vuonna 1983 kokoelmaa täydensi taidemaalari Anitra Lucanderin lahjoitus. 

Aukioloajat

ma suljettu
ti, to-su 10–16

ke 10–19

 

Liput

Pääsylippu 8 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 4 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

Yhteystiedot

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot