Навигационная цепочка

Äänioppaat

Joensuun museoiden äänioppaat

Joensuun taidemuseo Onnin, Pohjois-Karjalan museo Hilman ja Joensuun bunkkerimuseon uudet äänioppaat julkistetaan 10.7.2021! Tämän jälkeen äänioppaat ovat kaikkien museokävijöiden vapaassa käytössä.

Äänioppaiden käyttöä esitellään keskiviikkona 14.7.2021 Pohjois-Karjalan museossa kello 12–14 ja Joensuun taidemuseossa kello 15–17. Tervetuloa tutustumaan!

Äänioppaiden avulla Joensuun museoihin voi tutustua hauskalla tavalla uudesta näkökulmasta. Kertojaääni tarjoaa kuulijalle taustatietoa museoesineistä, taiteilijoista ja museokohteiden historiasta sekä kytkee museoissa esiteltyjä aiheita laajempiin historian ilmiöihin.

Pohjois-Karjalan museon ja taidemuseon oppaiden käyttö sisältyy tavallisen museolipun hintaan eli on museovieraille maksutonta. Bunkkerimuseoon on vapaa pääsy, ja opas tarjoaa sisältöä bunkkerimuseon ulkoalueella vierailuun silloinkin, kun museon näyttelyt ovat kiinni.

Äänioppaita käytetään omalla mobiililaitteella selainpohjaisen Seinätön museo -alustan kautta. Parhaan kokemuksen saa käyttämällä kuulokkeita. Oppaat ovat saatavilla suomeksi, englanniksi, venäjäksi ja kiinaksi.

Äänioppaat on toteutettu Museums in Focus -hankkeessa (2020-21), joka on Joensuun museoiden ja Petroskoissa sijaitsevan Karjalan tasavallan taidemuseon yhteishanke. Hanke on osa Karelia Cross-Border Cooperation -ohjelmaa, jota rahoittavat Euroopan unioni, Suomi ja Venäjä.

Oppaiden käsikirjoituksesta vastaa koomikko ja käsikirjoittaja Johanna Keinänen.

Aukioloajat

ti, to–su 10–16
ke 10–19
ma suljettu

Liput

Pääsylippu 7 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 3 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

Yhteystiedot

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot