Навигационная цепочка

Публикатор

angle-left Onnin salainen maa -taideseikkailu julkaistu

Onnin salainen maa -taideseikkailu julkaistu

Taideseikkailu on kaikkien Joensuun taidemuseon kävijöiden käytössä museolipun hinnalla.

Joensuun taidemuseo Onnissa on julkaistu 7.10.2020 Onnin salainen maa -taideseikkailu, joka tarjoaa lapsille uuden tavan tutustua museon näyttelyihin. Alustana toimii AR-tekniikkaa hyödyntävä Arilyn-sovellus, jonka voi ladata ilmaiseksi omalle älylaitteelle.

Taideseikkailussa suunnistetaan Onni-pojan matkassa äänimuotoisen tarinan avulla taideteokselta toiselle museon pysyvissä näyttelyissä. Tarina sisältää musiikkia, hauskoja hahmoja ja tehtäviä, ja samalla tutuksi tulevat suomalaiset taiteilijat teoksineen.

Onnin salainen maa on kaikkien Joensuun taidemuseon kävijöiden käytössä pääsylipun hinnalla. Alle 7-vuotiaille on museoon vapaa pääsy. Taideseikkailu on suunnattu erityisesti 4–7-vuotiaille, mutta sitä voivat kokeilla kaikenikäiset kävijät. Ohjeet seikkailun käyttöön saa taidemuseon asiakaspalvelusta.

Sovelluksen kuvitukset on tehnyt lastenkirjailija ja taiteilija Ninka Reittu, ja seikkailun ohjaajana ja käsikirjoittajana toimi näyttelijä Maria Karhapää. Käsikirjoitus pohjautuu taidemuseolla järjestettyihin päiväkotiryhmien sadutuskierroksiin ja niissä syntyneisiin lasten tarinoihin. Ääninäyttelijöinä esiintyvät mm. Helmi Linnosmaa ja Suvi-Maaria Virta.

Taideseikkailu on toteutettu vuosina 2019–20 Joensuun taidemuseon Koko perheen virtuaalinen museoseikkailu -hankkeessa, jota on rahoittanut Museovirasto. Hankkeesta vastaavana projektityöntekijänä toimi taidekasvattaja Ella Törmikoski. Taidemuseon puolesta hankkeesta vastasi intendentti Pauliina Kaasalainen.

Onnin salainen maa