Murupolku

Näyttelykalenteri

Kasvusto
Pia Männikkö 27.1.–13.4.2022

 
 

Pia Männikön teoksille on ominaista niiden vahva suhde tilaan, kehollisuuteen sekä luonnon ilmiöihin. Usein ne kasvavat ja kehittyvät uusien versioiden myötä. Niiden mittakaava vaihtelee ja jokainen esityskerta on katsojalle ainutlaatuinen.

Ajoittain Männikön teokset kasvavat suurikokoisiksi installaatioiksi, joiden havainnoiminen on katsojalle voimakkaan fyysinen kokemus. Myös teosten materiaaliset valinnat viittaavat usein ihmiskehon läsnäoloon. Näyttelyssä tavallinen pelastuspeite voikin muuttua koko tilan haltuun ottavaksi ja kullanhohtoiseksi kesäyön unelmaksi.

Teos: Pia Männikkö, Kasvusto, 2021 (yksityiskohta)

 

EGS ja Niina Mantsinen 5.5.–4.9.2022Taidemuseon kesänäyttelyssä kohtaavat anonyymina pysyttelevän graffititaiteilija EGSin ja tekstiilitaiteilija Niina Mantsisen teokset. Näyttelyn taiteilijat käyttävät teoksissaan ennakkoluulottomalla ja uudella tavalla perinteisiä käsityö- ja lasinpuhallustekniikoita.

Mantsisen ryijyteokset muuntavat graffitit pehmeään ja kotoisaan muotoon, kun taas EGSin tuotanto on viime vuosina laajentunut myös lasisten veistosten ja installaatioiden suuntaan.  

Teokset: EGS, Faded Ideals, 2021 (vas) // Niina Mantsinen, Para 2020, kuva Saku Soukka (oik)

 

AUKIOLOAJAT

ma suljettu
ti, to–la 10–16
ke 10–19
su suljettu

LIPUT

Pääsylippu 8 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 4 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

YHTEYSTIEDOT

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot

Sivu arviointi ja palaute