Kiinan kokoelma

Joensuun taidemuseon Kiinan taiteen kokoelmassa on kiinalaista veisto- ja maalaustaidetta eri vuosituhansien ja dynastioiden ajalta. Kokoelmaan kuuluu mm. hautaveistoksia, silkkimaalauksia ja pronssiesineitä, joista vanhimmat ovat 3 000 vuoden takaa.

Suurin osa Kiinan kokoelmasta on peräisin kahdesta Joensuun taidemuseolle tehdystä lahjoituksesta. Akateemikko Onni Okkosen (1886–1962) kiinalainen kokoelma lahjoitettiin museolle vuonna 1964, ja sitä täydensi Liisa ja Otto Kotovuoren tekemä lahjoitus vuosina 2010–11. Lisäksi museo on saanut yksittäisiä esineitä taidegraafikko Aukusti Tuhkalta ja kuvataiteilija Anitra Lucanderilta.

Onni Okkonen hankki suurimman osan kokoelmastaan virallisella Kiinan-vierailullaan vuonna 1956 ja täydensi kokoelmaa myöhemmin Suomesta ja muualta Euroopasta hankkimillaan esineillä. Osan teoksista hän sai lahjaksi Shanghain kiinalaisen maalaustaiteen akatemian ja Xi’anin taidekoulun opettajilta ja oppilailta. Myös Kotovuorten kokoelma karttui pariskunnan Kiinan-matkoilla 1980-luvulla sekä Euroopasta ja Suomesta hankittujen esineiden kautta.

AUKIOLOAJAT

ma suljettu
ti, to-su 10–16

ke 10–19

 

LIPUT

Pääsylippu 8 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 4 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

YHTEYSTIEDOT

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot

Sivu arviointi ja palaute