Julkinen taide

Näillä sivuilla voit tutustua Joensuun kaupunkialueen julkisiin taideteoksiin ja muistomerkkeihin.

Teoksia voi suodattaa kaupunginosan tai teostyypin mukaan. Avoimella sanahaulla teoksia voi hakea esim. taiteilijan nimellä.

Sisältöjulkaisija
Nollaa valinnat

Sisältöjulkaisija

angle-left Rinkeli

Rinkeli

Hannu Siren, 2015

Sijainti: Koulukadun ja Suvantokadun risteys

Rinkeli-teos viittaa perinteisiin, elämän kiertokulkuun ja jokapäiväiseen leipään. Teos on tehty ruostutetusta teräsputkesta ympyrän muotoon.

Kuvanveistäjä Hannu Siren on tehnyt lukuisia julkisia teoksia. Tunnetuin niistä on Helsingin Itäkeskuksen torialueelle tehty Stoa (1984), jonka yhteydessä kehitettiin uusi materiaali – kobolttioksidilla läpivärjätty posliini, joka korvasi betonin kiviaineksen.

Siren on työskennellyt 1970-luvulla kuvanveistäjien Pekka Kontion ja Raimo Utriaisen apulaisena ja opiskellut kuvanveistoa Italiassa Firenzessä. Sirenin teoksille on ominaista selkeät geometriset muodot ja tilantuntu. - Teokset kommunikoivat ihmisen ajatuksen, materiaalien, ympäristön, mittasuhteiden, valon ja varjon kautta. Teema lähtee paikasta ja mahdollisuuksista.

Joensuun kaupunki järjesti vuonna 2013 ideakilpailun keskustaan tulevien uusien kiertoliittymien taideteoksista. Rinkeli on kilpailun pohjalta toteutettu teos muunneltuna.

Muut ideakilpailussa kiertoliittymiin valitut teokset:

  • Kranssi
  • Käenpesä
  • Tuohi


Yhteystiedot


Julkinen taide ja muistomerkit -sivun päivityksestä vastaa Joensuun taidemuseo.

Päivitykseen liittyvät yhteydenotot:
taidemuseo@joensuu.fi

 

Anna palautetta alla olevan linkin kautta, jos veistos tai muistomerkki on töhritty tai rikottu.

Täytä palautelomake