Murupolku

Julkinen taide

Näillä sivuilla voit tutustua Joensuun kaupunkialueen julkisiin taideteoksiin ja muistomerkkeihin.

Teoksia voi suodattaa kaupunginosan tai teostyypin mukaan. Avoimella sanahaulla teoksia voi hakea esim. taiteilijan nimellä.

Sisältöjulkaisija
Nollaa valinnat

Sisältöjulkaisija

angle-left Nepenmäen koulun seinäteokset

Nepenmäen koulun seinäteokset

Pia Sinkkonen, 2016

Sijainti: Nepenmäen koulu, Kärpänkatu 7
Näytä sijainti kartalla

Nepenmäen koulurakennuksen seinissä on kolme joensuulaisen kuvataiteilija Pia Sinkkosen suunnittelemaa puuaiheista betonitaideteosta.

Teosten idea on syntynyt vanhoista opetustauluista. Kuvattuina ovat mänty ja haapa, ja teoksissa on puiden suomenkielisten nimien lisäksi latinankieliset nimet. Kaunokirjoituksen käyttö teoksissa viittaa siihen, että niiden tekohetkellä kaunokirjoituksen opettaminen oli päätetty lopettaa kouluissa.

Mänty ja haapa valikoituivat kuviin, koska entisen Nepenmäen koulun tontilta jouduttiin kaatamaan lähes kaikki vanhat ja komeat männyt, haavat sekä kuuset uuden koulun tieltä. Näin puut jäävät elämään koulun uusissa seinissä.

Kolmannessa seinässä yläkoulun oven vieressä on sadunomainen puistomaisema, ja puiston penkkiin voi istahtaa levähtämään arkisten touhujen välissä.

Pia Sinkkonen on suunnitellut ja tehnyt teokset vuonna 2016. Graafiset betoniseinäelementit valmistettiin Lieksan Betoni Oy:ssä. Koulu valmistui ja otettiin käyttöön vuonna 2018. Rakennuksen suunnittelivat Rainer Qvick ja Antti Räty QVIM Arkkitehdit Oy:stä.

Kuvat: Pia SinkkonenYhteystiedot


Julkinen taide ja muistomerkit -sivun päivityksestä vastaa Joensuun taidemuseo.

Päivitykseen liittyvät yhteydenotot:
taidemuseo@joensuu.fi

 

Anna palautetta alla olevan linkin kautta, jos veistos tai muistomerkki on töhritty tai rikottu.

Täytä palautelomake