Julkinen taide

Näillä sivuilla voit tutustua Joensuun kaupunkialueen julkisiin taideteoksiin ja muistomerkkeihin.

Teoksia voi suodattaa kaupunginosan tai teostyypin mukaan. Avoimella sanahaulla teoksia voi hakea esim. taiteilijan nimellä.

Sisältöjulkaisija
Nollaa valinnat

Sisältöjulkaisija

angle-left Jäinen virta

Jäinen virta

Pekka Paikkari, 2017

Sijainti: Penttilänkatu 29

Rakennuttaja: YIT

Pekka Paikkarin Jäinen virta -teos koostuu ulkoseinän isokokoisesta keraamisesta reliefistä, joka nimensä mukaisesti viittaa talvisiin tunnelmiin joella. Lisäksi teokseen liittyvät porrashuoneiden valaistut lasiset Jokihelmet. Teokset ovat osa jokiaiheista teossarjaa Penttilänkadun kerrostalojen aulatiloissa. Aihekokonaisuuteen liittyvät myös julkisivujen parvekekaiteet, joiden lasitiiliosat ovat pimeänä aikana valaistuja.

Arabian tehtaan taideosastolla muotoilijana työskennellyt Pekka Paikkari tunnetaan keramiikan monipuolisena taitajana. Käyttökeramiikasta tuttu sarjallisuus on mukana Paikkarin tuotannossa myös suurikokoisissa teoksissa. Kokonaisuus rakentuu usein tuhansista pienistä palasista, mikä luo yllätyksellisiä muotoja. Paikkarin tuotannossa on usein viittauksia materiaalin lähtökohtiin ja paikan historiaan. Paikkarin Penttilänrannan teoksissa kohtaavat myös nykyhetki ja historia.
 

Taide on osa Penttilänrantaa

Penttilänrannassa on kiinnitetty erityishuomiota rakennetun ympäristön viihtyisyyteen tuomalla taide osaksi jokapäiväistä elämää. Alueelle on hankittu taidetta prosenttiperiaatteella vuodesta 2013 lähtien. Teoksia löytyy paitsi rakennusten julkisivuilta, myös aulatiloista, pihapiireistä ja puistoista. Taidetta on hankittu suorina hankintoina ja kutsukilpailujen kautta. Lue lisää


Jäinen Virta, Pekka Paikkari 2017

Yhteystiedot


Julkinen taide ja muistomerkit -sivun päivityksestä vastaa Joensuun taidemuseo.

Päivitykseen liittyvät yhteydenotot:
taidemuseo@joensuu.fi

 

Anna palautetta alla olevan linkin kautta, jos veistos tai muistomerkki on töhritty tai rikottu.

Täytä palautelomake