Breadcrumb

Taidemuseossa nyt

27.1.–13.4.2022
Pia Männikkö Kasvusto

Teosten materiaalit ja visuaaliset elementit viittaavat usein ihmisen fyysisen olemukseen, vaikka tätä ei välttämättä ensimmäisellä vilkaisulla aina huomaisikaan. Männikön teoksista voi löytää konkreettisia kehon painaumia, vartalon muodoista koostuvia maisemia, hiuksista muodostuvan vuosirenkaan ja arkisia materiaaleja, kuten pelastuspeittoja, maalarinteippiä tai vaikkapa aivan tavallisen tuulettimen.

Näyttelyssä tulevat näkyväksi myös hitaat muutokset ja ajan kuluminen. Installaatiot saavat jokaisella esityskerralla hieman erilaisen muodon niiden asettuessa uuteen tilaan. Samoin teosten muodot kasvavat miltei orgaanisen tuntuisesti esityskerrasta toiseen.

Männikkö on opiskellut Skotlannissa The Glasgow School of Artissa kuvanveiston ja ympäristötaiteen osastolla, josta hän valmistui 2010. Männikkö jatkoi kuvanveiston opintojaan Kuvataideakatemiassa valmistuen kuvataiteen maisteriksi 2014.

Männikön teokset ovat kiertäneet laajalti maailmalla. Niitä on nähty muun muassa Pariisissa, New Yorkissa ja Sydneyssa. Hän on toteuttanut myös julkisia teoksia Ruotsissa Göteborgiin ja Tierpiin sekä Turun Majakkasairaalaan. Männikön teoksia on myös muun muassa Kiasman ja Suomen valtion taidekokoelmissa.

 

 

Aukioloajat

ma suljettu
ti, to–la 10–16
ke 10–19
su suljettu

Liput

Pääsylippu 8 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 4 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

Yhteystiedot

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot

Taidemuseossa nyt Kartta

Kirkkokatu 23, Joensuu
Joensuun taidemuseo Onni

Sivu arviointi ja palaute