Breadcrumb

Sijainti ja saavutettavuus

Joensuun kaupungin julkisissa tiloissa voimassa ollut maskisuositus on poistettu 22.4.2022 alkaen. Kasvomaskia ohjeistetaan käyttämään oman harkinnan mukaan erityisesti, jos on rokottamaton yli 12-vuotias tai kuuluu riskiryhmään. Ethän tule museoon, jos sinulla on koronaan viittaavia oireita. Lisätietoa Joensuun koronatilanteesta

Sijainti

Kirkkokatu 23
80100 Joensuu

Taidemuseo Onni sijaitsee Joensuun keskustassa, torin läheisyydessä. Joensuun rautatieasemalta museolle matkaa on noin 1 kilometri. Sijainti kartalla
 

Pysäköinti

Taidemuseon pihalla ei ole asiakaspysäköintiä. Piha-alue kuuluu yleisen pysäköinninvalvonnan piiriin. Museon vieressä Koskikadun toisella puolella on yleinen pysäköintialue (maksullinen arkisin 8–18 ja lauantaisin 8–15).
 

Esteettömyys

Taidemuseossa on

  • hissi
  • rampit sisäänkäynnillä
  • WC-tilat, joihin pääsee pyörätuolilla

Taidemuseoon pääsee pyörätuolilla, rollaattorilla ja lastenvaunujen kanssa. Ulkona on rampit sisäänkäynnin molemmin puolin, ja sisällä eteisessä on yksi ramppi. Ovet eivät avaudu automaattisesti. Henkilökunta auttaa mielellään.

Museon pääoven eteen voi jättää autolla matkustajia kyydistä. Pihassa ei ole asiakaspysäköintiä.

Henkilökohtaiset avustajat pääsevät museoon ilmaiseksi avustettavan mukana. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita.

Museossa on kolme kerrosta. Kaikkiin kerroksiin pääsee hissillä ja portaita pitkin. Vaihtuvat näyttelyt ovat pääsääntöisesti 1. kerroksessa, pysyvät näyttelyt 2. ja 3. kerroksessa. WC:t ovat 1. kerroksessa, ja niihin pääsee pyörätuolilla.

Asiakaspalvelusta saa lainaksi kannettavia taittotuoleja. Näyttelyhuoneissa ja käytävillä on myös penkkejä ja ala-aulassa sohvia.

Museo ei ole täysin esteetön. Lisätietoja voi kysyä museon asiakaspalvelusta, taidemuseo@joensuu.fi tai 013 337 5388.
 

Joensuun taidemuseo Onni on Vammaiskorttikohde

EU:n Vammaiskortti on nyt käytössä myös Suomessa. Me Joensuun taidemuseossa olemme mukana Vammaiskortin tukijoukoissa ja haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme. Meillä:

  • Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme.
  • Toimitiloissamme on esteetön sisäänpääsy ja kulku tilasta toiseen.
  • Toimitiloissamme on esteetön WC.
  • Toimitilojemme esteettömyystiedot löytyvät selkeästi omilta verkkosivuiltamme.
  • Koko henkilökuntamme on sitoutunut parhaalla mahdollisella tavalla palvelemaan vammaista asiakastamme.

Olethan meihin yhteydessä, jos huomaat palvelussamme parannettavaa. Olemme valmiita kehittämään palveluamme saavutettavammaksi. Lisätietoa EU:n Vammaiskortista löydät sivulta www.vammaiskortti.fi.
 

Lasten kanssa museoon

Kaikenikäiset lapset ovat tervetulleita taidemuseoon. WC-tiloissa ei ole varsinaista lastenhoitopöytää, mutta tilaa lastenhoitoon on. Museolla on lastenrattaat, joita voi lainata vierailun ajaksi. Ala-aulassa on lapsille suunnattu interaktiivinen Onni-veistos. Museossa on lapsille suunnattu Onnin salainen maa -taideseikkailu. Museon Olkkarissa voi levähtää ja nauttia omia eväitä.

 

Valokuvaus

Taidemuseon tiloista ja esillä olevista teoksista saa ottaa valokuvia omaan käyttöön ilman salamavaloa. Salamavalo voi vahingoittaa herkkiä teoksia.

 

Vieraat kielet ja opastukset

Taidemuseon asiakaspalvelusta saa tietoa näyttelyistä suomeksi ja englanniksi. Museon yleisesite on saatavilla myös venäjäksi.

Museon pysyviin näyttelyihin on saatavilla maksuton ääniopas suomeksi, englanniksi, venäjäksi ja kiinaksi.

Pysyviin näyttelyihin voi varata maksullisia tilausopastuksia suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Tarjolla on myös näkövammaisille suunnattuja kuvailutulkattuja kierroksia suomeksi.

Aukioloajat

ma suljettu
ti, to-su 10–16

ke 10–19

 

Liput

Pääsylippu 8 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 4 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

Yhteystiedot

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot

Sijainti ja saavutettavuus kartta

Kirkkokatu 23, Joensuu
Joensuun taidemuseo Onni

Sivu arviointi ja palaute