Breadcrumb

Näyttelykalenteri

Niina Mantsinen & EGS, 5.5.–4.9.2022

EGSin lasiveistoksia sekä Niina Mantsisen ryijyteos graffitista

Taidemuseon kesänäyttelyssä kohtaavat anonyymina pysyttelevän graffititaiteilija EGSin ja tekstiilitaiteilija Niina Mantsisen teokset. Näyttelyn taiteilijat käyttävät teoksissaan ennakkoluulottomalla ja uudella tavalla perinteisiä käsityö- ja lasinpuhallustekniikoita.

Mantsisen ryijyteokset muuntavat graffitit pehmeään ja kotoisaan muotoon, kun taas EGSin tuotanto on viime vuosina laajentunut myös lasisten veistosten ja installaatioiden suuntaan.  

Teokset: EGS, Faded Ideals, 2021 (vas) // Niina Mantsinen, Para 2020, kuva Saku Soukka (oik)

 

Rosoisia muotoja ja eloisia pintoja – 1980–1990-lukujen suomalaista taidetta, 22.9.–8.1.2023 

Joensuun taidemuseon kokoelmista Joensuun taidemuseon syksyn näyttely kääntää katseensa 1980- ja 1990-luvun alun suomalaiseen taiteeseen. Näyttelyssä nähdään muun muassa uusekspressionistisia maalauksia Leena Luostariselta, Marika Mäkelältä ja Henry Wuorila-Stenbergiltä. Näyttelyssä on esillä myös veistoksia Kain Tapperilta ja Harri Turuselta.

Teos: Leena Luostarinen, Punainen (1992), Joensuun taidemuseo, C-J af Forselles –kokoelma

 

M_itä? biennaali, 6.5.–10.9.2023

Joensuun M_itä biennaali toimii alustana keskustelulle niin itäsuomalaisesta kulttuurista ja historiasta kuin myös sen monisävyisestä yhteiskuntapoliittisesta asemasta. Taiteilijoita pyydetään ehdottamaan teoksia, jotka liittyvät laajemmin näihin teemoihin ja jotka pohtivat myös juuri nyt niin ajankohtaisia kysymyksiä rajojen ja alueiden välisistä suhteista sekä erilaisten tilojen geopoliittisista merkityksistä.

M_itä? Biennaali 2023 pyrkii tuomaan esiin taiteilijoita, jotka ovat joko syntyneet tai työskentelevät Itä-Suomen alueella, sekä lisäksi toivottaa myös lämpimästi tervetulleeksi taiteilijoita erilaisista maantieteellisistä taustoista, ikäluokista ja identiteeteistä.

Biennaalin omat nettisivut https://www.mitabiennaali.fi/

 

 

Kuva (ylh.): Niina Mantsinen, TaikaJim 2019, kuva Jyri Keronen

Aukioloajat

ma suljettu
ti, to–su 10–16
ke 10–19

Liput

Pääsylippu 8 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 4 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

Yhteystiedot

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot

Sivu arviointi ja palaute