Breadcrumb

Näyttelykalenteri

Lisätietoa ajankohtaisesta näyttelystä: Taidemuseossa nyt

Menneet näyttelyt: Näyttelyarkisto
 

23.5.–27.10. Blue and Red – Kaksi matkaa:
Nanna Susi & Canal Cheong Jagerroos

Nanna Susi (s. 1967) on Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä taiteilijoita, jonka pitkälle uralle on mahtunut lukuisia yksityis- ja yhteisnäyttelyitä niin Suomessa kuin ulkomailla. Kiinalainen Canal Cheong Jagerroos (s. 1968) on niin ikään kansainvälinen taiteilija, joka on työskennellyt useissa Aasian, Euroopan ja Afrikan maissa, ja asuu nykyisin Shanghaissa ja Helsingissä.

Vuonna 2015 taiteilijat aloittivat Blue and Red -projektin, jonka tavoitteena oli syventää kulttuurienvälistä ymmärrystä. Kaksikko lähti yhteiselle matkalle Kiinan ja Suomen halki. Matka kuljetti heidät läpi kulttuurien, arvojen ja tunnetilojen, ja näitä kokemuksia he hyödynsivät taiteessaan.

   Canal Cheong-Jagerroos, Undefined Exclusion I (2019)

Nanna Susi, Afrodite kylpee (2018, kuvaaja Jussi Tiainen); Canal Cheong Jagerroos, Undefined Exclusion I (2019)

 


7.11.2019–2.2.2020 Veljekset Turunen

Veljekset Turunen on pohjoiskarjalaisten taiteilijaveljesten Reijo Turusen ja Harri Turusen yhteisnäyttely. Taiteilijat pureutuvat uusissa teoksissaan ympäristöön ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin kumpikin omasta näkökulmastaan.

Reijo Turusen (s. 1953) teoksissa perinteinen piirustusvälinen, hiili, yhdistyy keskusteluun ihmiskunnan jälkeensä jättämästä hiilijalanjäljestä. Myös taiteilijan maalausten aiheissa esiintyvät hiilinieluina tärkeät metsät ja suot.

Harri Turusen (s. 1960) tuotannossa yhdistyvät eri tekniikat ja materiaalit. Hän pitää kaikkia materiaaleja yhtä arvokkaina, oli sitten kyse pronssista tai muovihelmistä. Teoksillaan hän pyrkii vaikuttamaan ympäröivään todellisuuteen ja tekemään näkymätöntä näkyväksi.

Reijo Turunen

Harri Turunen

Aukioloajat

ti 10–16
ke 10–20
to–su 10–16
ma suljettu

Liput

Pääsylippu 7 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 3 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

Yhteystiedot

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot

Sivu arviointi ja palaute