Breadcrumb

Koulut ja päiväkodit

Tervetuloa taidemuseoon oppimaan!

Joensuun alueen peruskoululuokat sekä toisen asteen ja korkeakoulujen opiskelijaryhmät pääsevät taidemuseoon opettajan johdolla ilmaiseksi. Muille koulu- ja opiskelijaryhmille pääsymaksu on 1 euron/henkilö.

Alle 7-vuotiaille on taidemuseoon aina vapaa pääsy. Päiväkotien ja perhepäivähoidon ryhmät pääsevät siis omatoimikierrokselle ilmaiseksi.

Ryhmävierailusta kannattaa ilmoittaa etukäteen taidemuseon asiakaspalveluun, vaikket varaisikaan opastettua kierrosta. Lisätietoa opastuksen varaamisesta
 

Kulttuurin virta

Taidemuseo Onni on mukana Joensuun kaupungin peruskouluille suunnatussa Kulttuurin virta -ohjelmassa. Kulttuuripolku tarjoaa kulttuurielämyksiä tasa-arvoisesti jokaiselle joensuulaiselle lapselle ja nuorelle koko peruskoulun ajan. Museot, kirjastot ja konserttivierailut ovat oppimisympäristöjä, jotka rikastavat ja monipuolistavat koulutyötä.
Lue lisää Kulttuurin virrasta

Antiikkia, antiikkia! -kierrokset

Kierros on maksuton Joensuun alueen 6.-luokkalaisille. Muille kierroksen hinta on 57 euroa.

Kulttuurin virtaan kuuluvilla 6.-luokkalaisten museokierroksilla tutustutaan keräilijä Onni Okkosen antiikin ja kirkkotaiteen kokoelmiin. Kierroksella perehdytään länsimaiseen kulttuuriperintöön tutkimalla esineitä ja taideteoksia. Vierailulla yhdistyvät monet aihepiirit ja oppiaineet: kulttuuriperintö, kuvataide, muotoilu, arjen historia ja kulttuurihistoria, yhteiskunta ja uskonnot.

Taide ei koskaan ole irrallinen ilmiö, vaan se liittyy aina omaan aikakauteensa, yhteisöönsä ja yleisöönsä. Antiikkia, antiikkia! -kierroksella tarkastellaan, mitä valitut teokset oikeastaan kertovatkaan aikansa yhteiskunnasta, ihmisistä ja taiteen tuottajista.

 

Koulut ja päiväkodit yhteystieto

Aukioloajat

ti, to–su 10–16
ke 10–19
ma suljettu

Liput

Pääsylippu 7 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 3 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

Yhteystiedot

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot

Sivu arviointi ja palaute