Breadcrumb

Koulut ja päiväkodit

Tervetuloa taidemuseoon oppimaan!

Joensuun alueen peruskoululuokat sekä toisen asteen ja yliopiston opiskelijaryhmät pääsevät taidemuseoon opettajan johdolla ilmaiseksi. Muille koulu- ja opiskelijaryhmille pääsymaksu on 1 €/henkilö.

Alle 7-vuotiaille on taidemuseoon aina vapaa pääsy. Päiväkotien ja perhepäivähoidon ryhmät pääsevät siis omatoimikierrokselle ilmaiseksi.

Ryhmävierailusta kannattaa ilmoittaa etukäteen taidemuseon asiakaspalveluun, vaikket varaisikaan opastusta. Lisätietoa opastuksen varaamisesta on Tilausopastukset-sivulla.

 

Kulttuurin virta

Taidemuseo Onni on mukana Joensuun kaupungin peruskouluille suunnatussa Kulttuurin virta -ohjelmassa.

Antiikkia, antiikkia! -kierrokset

Kierros on maksuton Joensuun alueen 6.-luokkalaisille. Muille kierroksen hinta on 57 €.

Keväällä 2019 järjestettävillä 6.-luokkalaisten museokierroksilla tutustutaan keräilijä Onni Okkosen antiikin ja kirkkotaiteen kokoelmiin. Kierroksella perehdytään länsimaiseen kulttuuriperintöön tutkimalla esineitä ja taideteoksia. Vierailulla yhdistyvät monet aihepiirit ja oppiaineet: kulttuuriperintö, kuvataide, muotoilu, arjen historia ja kulttuurihistoria, yhteiskunta ja uskonnot.

Taide ei koskaan ole irrallinen ilmiö, vaan se liittyy aina omaan aikakauteensa, yhteisöönsä ja yleisöönsä. Antiikkia, antiikkia! -kierroksella tarkastellaan, mitä valitut teokset oikeastaan kertovatkaan aikansa yhteiskunnasta, ihmisistä ja taiteen tuottajista.

 

Koulut ja päiväkodit yhteystieto

Yleisötyön yhteyshenkilö

Outi Suoranta
Amanuenssi (yleisötyö)
outi.suoranta@joensuu.fi
050 351 8609

Aukioloajat

ti 10–16
ke 10–20
to–su 10–16
ma suljettu

Liput

Pääsylippu 7 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 3 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Lisätiedot ja poikkeukset

Yhteystiedot

taidemuseo@joensuu.fi
013 337 5388

Henkilöstön yhteystiedot

Sivu arviointi ja palaute