Museovierailu koronaepidemian aikaan

Joensuun taidemuseossa on otettu käyttöön useita toimia koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Museon tiloissa turvavälin säilyttäminen muihin asiakkaisiin on mahdollista. Riskiryhmiin kuuluvien tulee itse arvioida museovierailun järkevyys oman terveyden kannalta. Tutustu myös Joensuun kaupungin ohjeisiin tartuntojen estämiseksi.

Ohjeita museovierailuun

• Huolehdi käsihygieniasta. Pese kädet tai käytä käsihuuhdetta museoon tullessasi ja sieltä poistuessasi.
  • Vältä turhaa pintojen ja esineiden koskettelua. Taideteoksiin ei saa koskea.
  • Pidä riittävä turvaväli (1–2 m) muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.
  • Yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja heitä liina heti roskiin. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, voit yskiä tai aivastaa kyynärtaipeeseen. Pese kädet sen jälkeen.
  • Älä tule museoon, jos sinulla on flunssaoireita tai muita koronavirustartuntaan viittaavia oireita.

Näin vähennämme tartuntariskiä museossa

• Ovenkahvojen ja kaiteiden puhdistamista sekä muuta siivousta on tehostettu.
  • Palvelutiskille on asennettu suojapleksi.
  • Suosittelemme korttimaksua ja lähimaksua. Museokorttia voi näyttää itse lukijalaitteelle tai käyttää Museokortti-sovellusta.
  • Asiakkaiden saatavilla on käsihuuhdetta. Myös henkilökunta huolehtii tehostetusti käsihygieniasta.
  • Museo ei toistaiseksi järjestä yleisötapahtumia.
  • Museon juhlasalia saa varata vain alle 50 hengen tilaisuuksiin. Tilaisuuden järjestäjän vastuulla on varmistaa tapahtuman turvallisuus.

AUKIOLOAJAT

ti, to–su 10–16