Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Taidemuseo Onnin NÄKY-teos Vuoden museoviestintäteko 2019 -finaaliin

Taidemuseo Onnin NÄKY-teos Vuoden museoviestintäteko 2019 -finaaliin

Taidemuseo Onnin NÄKY-videomäppäysteos on valittu museoliiton Vuoden viestintäteko 2019 -kilpailun finaaliin. Voittaja julkistetaan 16. toukokuuta.

Taidemuseo Onnin NÄKY-teos. Kuva: Jason Tiilikainen

Joensuun taidemuseon NÄKY-teoksen valintaa finalistien joukkoon perusteltiin seuraavasti: "NÄKY on viestintätekona innovatiivinen ja laadukkaasti nykyaikaista teknologiaa hyödyntävä tapa tuoda museon kokoelmia esille ja laajemman yleisön tietoisuuteen. Teos on katsottavissa verkossa pysyvästi ja sen vaikuttavuuteen pääsee sitäkin kautta hyvin käsiksi. NÄKY innosti varsinkin paikallista yleisöä ja toi museon näyttävästi kaupunkitilaan osaksi arkea ja elämää. Yksinkertaisuudessaan toimiva ja tehokas viestintäteko."

NÄKY-teosta esitettiin museon julkisivulla marraskuussa 2018. Toteutuksesta vastasivat taiteilijat Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo tiimeineen. Hankkeen rahoitti Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Suomen museoliitto ja Kansainvälisen museoneuvosto ICOM:n Suomen komitea järjestävät Vuoden viestintäteko -kilpailun kolmatta kertaa. Kilpailuun tuli määräaikaan mennessä 12 hakemusta, joista palkintolautakunta valitsi finaaliin viisi kokonaisuutta.

Muut finalistit ovat Hotelli- ja ravintolamuseon Suomen eväät -radio-ohjelmasarja, KAMU Espoon kaupunginmuseon Kauppiastavaratalo Heikintori 50 vuotta, Postimuseon Pienlehtiä ja punkpostia -näyttelyn viestintä sekä Turun museokeskuksen ”U Can’t Touch This Turku Castle Summer Edition 2018”.

Voittaja julkaistaan Valtakunnallisten museopäivien Museopalkintogaalassa Tampereella 16. toukokuuta 2019.

Katso NÄKY-teos videolta!

Kuva: Jason Tiilikainen

NÄKY-videomäppäysteos taidemuseon julkisivulla